Ανοδικά έκλεισε το ΧΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη ανοδική(+1,03%) συνεδρίαση του Δεκεμβρίου κατεγράφη σήμερα καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο πρώτες πτωτικές συνεδριάσεις  του μήνα τη περασμένη Πέμπτης(-2,25%) και τη Παρασκευή(-0,11%).

Ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε σήμερα στις 620,29 μονάδες, ενώ σε αξιόλογα επίπεδα διατηρήθηκε και η αξία των συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 60,31 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή άνοδος στηρίχθηκε στο γενικότερο θετικό ευρωπαϊκό κλίμα στα χρηματιστήρια που απορρόφησαν τους κραδασμούς του δημοψηφίσματος στην Ιταλία αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυστρία όπου δεν εξελέγη το ακροδεξιό κόμμα της χώρας.

Ταυτόχρονα στην Ελλάδα οι επενδυτές διαβλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του 2016 ή στις αρχές του 2017 θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας και θα διευθετηθεί το Ελληνικό δημόσιο χρέος.

Εξαιρετική εικόνα παρουσίασαν οι τραπεζικές μετοχές της Εθνικής τράπεζας(+3,77%), της Eurobank(+3,06%), της Alpha Bank(+2,79%), και της τράπεζας Πειραιώς(+2,55%).

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση και οι μετοχές της Viohalco (+3,20%), ενώ αντίθετα η ΔΕΗ υπέστη απώλειες 1,94% στα 3,04 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή