Ο Π. Καμμένος στο «στόχαστρο» από Δημ. Συμπαράταξη και Ποτάμι

Ο Π. Καμμένος στο «στόχαστρο» από Δημ. Συμπαράταξη και Ποτάμι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναλάβει ο πρωθυπουργός τις ευθύνες του και να πει αν συμφωνεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κ. Πάνος Καμμένος τα εθνικά θέματα κάλεσαν χθες τον Αλ. Τσίπρα τόσο η Δημoκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» την επιλογή του υπουργού Αμύνης να συνδιοργανώσει στο Καστελλόριζο τάχα πατριωτικές εκδηλώσεις με στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημ. Συμπαράταξης κ. Θαν. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε την εκδήλωση Καμμένου «εθνικολαϊκιστική μάζωξη» και υποστήριξε ότι «η στάση του υπουργού Αμύνης στα εθνικά θέματα οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, με τη συνενοχή του Αλέξη Τσίπρα. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι οι επικοινωνιακές φιέστες στα εθνικά θέματα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες, κάτι που δικαίωσε η εικόνα ντροπής για τη χώρα της αποστολής της κυβέρνησης αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι οι «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο ρίχνοντας νερό στον μύλο του εθνικολαϊκισμού και της ακροδεξιάς».

«Η κυβέρνηση επιβάλλεται πλέον να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αποτροπής των άτοπων απειλών της Αγκυρας και να αντιδράσει στις προκλήσεις με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και με βασικό σύμμαχο το διεθνές δίκαιο», παρενέβη με πιο εγκρατή τρόπο η κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ αντιθέτως ο κ. Στ. Θεοδωράκης δεν θέλησε καν να κρατήσει τα προσχήματα.

«Ο υπουργός Καμμένος δεν είναι πλέον γραφικός, γίνεται πια και επικίνδυνος», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Η πατριωτική πολιτική δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς με στολές παραλλαγής και Χρυσαυγίτες με πολιτικά», τόνισε και καταλόγισε στον υπουργό Αμύνης ότι «σαμποτάρει απροκάλυπτα το εθνικό μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων στήνοντας ακροδεξιές φιέστες στο Καστελλόριζο με πρωταγωνιστές τους Χρυσαυγίτες. Δίπλα τους μάλιστα ποζάρουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη πήρε ανάσα με την ήττα του ακροδεξιού υποψηφίου στην Αυστρία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τη φράση «κύριε Τσίπρα μαζευτείτε, η ευθύνη βαρύνει εσάς».

Στην εκδήλωση Καμμένου στο Καστελλόριζο έκρινε αναγκαίο να αναφερθεί και ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε (Alpha) για τα εθνικά θέματα. «Oταν χειριζόμαστε τόσο σοβαρά θέματα με επικοινωνιακή λαϊκιστική διάθεση, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του κ. Ερντογάν, αντί να είμαστε λιτοί, σοβαροί και συγκεκριμένοι στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε, ενώ σχολιάζοντας και τη ροπή του κ. Καμμένου να φοράει στρατιωτική ενδυμασία, συμπλήρωσε με νόημα ότι «η στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Aμυνας είναι φορώντας την πολιτική της περιβολή να “υπενθυμίζει” ότι οι Eνοπλες Δυνάμεις τελούν υπό δημοκρατικό έλεγχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή