Αυτό είναι το νέο Suzuki Ignis

8' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Suzuki Motor Corporation αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο IGNIS στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς το ως το νέο της παγκόσμιο compact SUV. Το νέο IGNIS συνδυάζει ευκολία χρήσης και άνεση, σε ένα όμορφο και στιλάτο πακέτο. «Φωνάζει» ότι έχει μέσα του γνήσιο DNA Suzuki, ενώ την ίδια στιγμή εισάγει ένα εντελώς καινούριο design και ένα νέο, απόλυτα μοναδικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με τον απλό, αλλά εμβληματικό σχεδιασμό, αυτό το compact SUV προσφέρει χρηστικότητα και απόδοση, και ταυτόχρονα παρέχει στον οδηγό εμπιστοσύνη οδήγησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κίνησης.

1. Σχεδιασμός και πρακτικότητα

Το IGNIS προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό ιδιαίτερου, εμβληματικού εξωτερικού σχεδιασμού, με άριστη ορατότητα χάρη στο υπερυψωμένο αμάξωμα, ευκολία στην οδήγηση λόγω του compact μεγέθους, ευρύχωρη καμπίνα και πρακτικό χώρο αποσκευών. Επίσης, προσφέρει ξεχωριστή αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ακόμα και σε τραχείς ή ολισθηρούς δρόμους. Στόχος της εξέλιξής του άλλωστε, ήταν η δημιουργία ενός απόλυτα εμβληματικού SUV, το οποίο δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία ότι είναι Suzuki.

2. Συνδυάζοντας τις απλές γραμμές και την εμβληματική σχεδίαση με το Suzuki DNA.

Το νέο IGNIS έχει κληρονομήσει σχεδιαστικά στοιχεία από εμβληματικά αυτοκίνητα της Suzuki όπως τα Cervo, Fronte Coupe, Vitara, και Swift. Την ίδια στιγμή το νέο μοντέλο εισαγάγει καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και απλές καμπύλες που τονίζουν την ξεχωριστή του προσωπικότητα και εμφάνιση, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.

3. Δυναμική απόδοση μαζί με εξαιρετική οικονομία καυσίμου

Το αμάξωμα του IGNIS χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό ισχυρού και ελαφρού ατσαλιού υψηλής ελατότητας, κάτι που καθιστά εφικτή την περαιτέρω μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλό επίπεδο ακαμψίας. Προσθέτοντας στην εξίσωση και το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, παρέχεται δυναμική οδηγική εμπειρία συνδυασμένη με εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

4. Προηγμένος εξοπλισμός ασφάλειας

Δύο στερεοσκοπικές κάμερες επιβλέπουν την απόσταση ανάμεσα στο όχημα και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο, ενώ προσδιορίζουν και το σχήμα αυτών των αντικειμένων. Με αυτά τα στοιχεία ως βάση, λειτουργούν οι παρακάτω τρείς προηγμένες λειτουργίες ασφάλειας: η υποβοήθηση φρεναρίσματος Dual Camera Brake Support (DCBS), η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και η προειδοποίηση εκτροπής αυτοκινήτου.

5. Ηχοσύστημα με οθόνη και λειτουργία πλοήγησης

Η υποστήριξη συνδεσιμότητας με διαφορετικά είδη «έξυπνων» τηλεφώνων, επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει το smartphone και να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές του, μέσω της οθόνης αφής. Με την εισαγωγή μιας κάρτας SD που περιέχει χαρτογράφηση,  επιτρέπει επίσης τη χρήση της λειτουργίας πλοήγησης.

Σχεδιασμός

·         Παρόλο το συμπαγές μέγεθος, το σχήμα του αμαξώματος αποπνέει δύναμη και σιγουριά.

·         Στο εσωτερικό, το οποίο από την πρώτη στιγμή ξεχωρίζει για το χαρακτήρα του, δίνεται έμφαση στην ποιότητα.

·         Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έναν από τους μοναδικούς μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς αμαξώματος και λεπτομέρειες εσωτερικού.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου IGNIS ξεκινά από το χαρακτηριστικό εμπρός μέρος, το οποίο ενσωματώνει αρμονικά τα LED εμπρός φώτα με τις δυναμικές γραμμές της εμπρός μάσκας. Συνεχίζει με καθαρές, απλές σχεδιαστικές γραμμές, που χαρίζουν εκφραστικότητα και στιλ. Έχει κληρονομήσει στοιχεία από το κλασικό Suzuki Fronte Coupe, όπως το χαρακτηριστικό σχεδιασμό της πίσω κολώνας, αλλά και τις «μαυρισμένες» εμπρός και μεσαίες κολώνες του Swift, καθώς και άλλα στοιχεία σήματα-κατατεθέντα των SUV της Suzuki, όπως το χαρακτηριστικό καπό από το πρώτης γενιάς Vitara και τα διακοσμητικά στα φτερά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο που μεταφέρει την κληρονομιά των SUV της Suzuki σε μια νέα εποχή!

Εσωτερικός σχεδιασμός

Εκτός από το απλό, αλλά απόλυτα μοναδικό εξωτερικό σχεδιασμό, η εμβληματική εικόνα του νέου IGNIS προκύπτει και από τη ζωντάνια του εσωτερικού του σχεδιασμού. Τα κυλινδρικού σχήματος χειριστήρια του κλιματισμού και ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του πίνακα οργάνων, συνδυάζονται ώστε να δίνουν στην καμπίνα φουτουριστικό τόνο. Η εμφατική οριζόντια σχεδίαση του ταμπλό, το οποίο χρησιμοποιεί υλικά με πλούσια υφή, δημιουργούν άνεση και ευρυχωρία. Οι λεπτομέρειες σε πορτοκαλί, μεταλλικό ή γκρι τιτανίου, προσθέτουν μια ακόμα πινελιά ποιότητας στην καμπίνα και συνηγορούν στη δημιουργία μια ενεργητικής εικόνας, όπως αρμόζει σε ένα μοντέρνο SUV.

Επιλογές χρωμάτων

Το νέο IGNIS προσφέρεται με μια πλούσια γκάμα 14 χρωματικών συνδυασμών, που περιλαμβάνει 8 μεταλλικά χρώματα αμαξώματος και πέντε επιλογές διχρωμίας. Οι δύο διαθέσιμες επιλογές στα χρώματα των  λεπτομερειών του εσωτερικού, προσφέρονται ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα και επιτρέπουν σε όσους επιλέξουν το νέο IGNIS να το διαμορφώσουν ανάλογα με το προσωπικό τους γούστο.

Λειτουργικότητα

·         Ευρύχωρη καμπίνα με αίσθηση ελευθερίας και μεγάλης ικανότητας χώρος αποσκευών.

·         Ψηλή θέση οδήγησης που προσφέρει άριστη περιμετρική ορατότητα.

·         Ηχοσύστημα με οθόνη αφής και λειτουργία προήγησης.

Χωρητικότητα

Η υιοθέτηση της νέας γενιάς πλατφόρμας αμαξώματος της Suzuki, επέτρεψε την ελαχιστοποίηση του χώρου για τον κινητήρα, που σημαίνει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Το εσωτερικό του νέου IGNIS, «φιλοξενείται» σε μια ευρύχωρη και άνετη καμπίνα, με άνετους χώρους για το κεφάλι και τα πόδια, η οποία προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία μετακίνησης.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλης χωρητικότητας χώρος αποσκευών, 267* λίτρων (227* λίτρων για τα μοντέλα που εφοδιάζονται με ALLGRIP). Διατίθεται επίσης συρόμενη λειτουργία της πλάτης του πίσω καθίσματος, που σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης, καθιστά δυνατή τη μεταφορά ογκώδη αντικειμένων και αποσκευών.

*ΜετρημέναμεταστάνταρτηςμεθόδουτουGermanAssociationoftheAutomotiveIndustry (VDA), με την πλάτη του πίσω καθίσματος σε όρθια θέση.

Αποθηκευτικοί χώροι

Η καμπίνα επιβατών διαθέτει εξαιρετικά άνετους και πρακτικούς χώρους αποθήκευσης. Εκτός από το δύο χώρων ντουλαπάκι μπροστά από το συνοδηγό, υπάρχουν θήκες μπουκαλιών τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας, αλλά και ποτηροθήκες στις εμπρός και τις πίσω πόρτες. Στόχος άλλωστε του σχεδιασμού συνολικά ήταν η ευκολία στην καθημερινή χρήση.

Ορατότητα

Με το εντυπωσιακό νούμερο των 180 mm ως ελάχιστη απόσταση από το έδαφος, το νέο IGNIS επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση σε τραχείς ή ολισθηρούς δρόμους, ενώ παράλληλα, προσφέρει θέση οδήγησης τέτοια, που χαρίζει απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα, κάνοντας ευκολότερη την οδήγηση. Η ψηλή θέση των καθισμάτων αυξάνει και την ευκολία επιβίβασης και αποβίβασης από το όχημα.

Δυνατότητες διασύνδεσης

Το ηχοσύστημα του νέου IGNIS, χρησιμοποιεί μια οθόνη αφής, παρόμοιας λογικής με ένα smartphone. Συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσωBluetooth® ή καλωδίου USB προκειμένου να χρησιμοποιήσετε όλες τις συμβατές εφαρμογές μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου, η οποία είναι επίσης εξοπλισμένη με ραδιόφωνο, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης*.

·         Το Android Auto επεκτείνει την πλατφόρμα Android στο αυτοκίνητο με τρόπο τέτοιο ώστε η χρήση της να εξυπηρετεί κατά την οδήγηση. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην αποσπά τον οδηγό και αυτός να επικεντρώνεται στην οδήγηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές της Google™, όπως  GoogleMaps™, GoogleSearch™ και άλλα.

·         Το AppleCarPlay επιτρέπει στους χρήστες iPhoneνα λαμβάνουν οδηγίες για την κίνηση στους δρόμους, να λάβουν και να αποστείλουν μηνύματα, να ακούσουν μουσική, όλα με τρόπο τέτοιο ώστε να παραμένουν συγκεντρωμένοι στο δρόμο είτε χρησιμοποιούν φωνητική εντολή (Siri) ή την οθόνη αφής.

·         Το MirrorLink επιτρέπει σε διάφορες εφαρμογές του smartphone, να εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου προσφέροντας έτσι άμεση και εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου.

Απόδοση & Ασφάλεια

·         Πετυχαίνει ταυτόχρονα δυναμική απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

·         Η νέα ανάρτηση παρέχει εξαιρετικό έλεγχο και η νέας γενιάς πλατφόρμα προσφέρει ευρύχωρη καμπίνα και οικονομία καυσίμου.

·         Υιοθετούνται οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές σε περίπτωση σύγκρουσης.

Κινητήρες

Το νέο IGNIS κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET (K12C), οοποίος προσφέρει δυναμικές επιδόσεις μαζί με εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Συνδυάζεται μάλιστα με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS (SmartHybridVehiclebySuzuki) προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη απόδοση δύναμης και οικονομίας.

SHVS

Το SHVS (SmartHybridVehiclebySuzuki) είναι ένα ελαφρύ και συμπαγές ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, πουχρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια ISG (IntegratedStarterGenerator), έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Πρόκειται για ένα σύστημα ιδανικό για χρήση σε compact οχήματα, που εκμεταλλεύεται την παρεχόμενη από τον ηλεκτροκινητήρα ροπή για να επιτύχει καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Μετάδοση

Κιβώτιο 5 ταχυτήτων: Η συγκλίνουσα θέση των γραναζιών ταχυτήτων στο κιβώτιο, κάνει σαφέστερες τις αλλαγές, προσφέροντας συνολικά ελαφρύτερη και καλύτερη αίσθηση στο κιβώτιο.

Κιβώτιο 5 σχέσεωνAGS (AutoGearShift): Βασισμένο στο χειροκίνητο 5τάχυτο κιβώτιο, το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Suzuki διενεργεί αυτόματα τις λειτουργίες του συμπλέκτη και της αλλαγής ταχυτήτων για λογαριασμό του οδηγού.

・Τετρακίνηση (ALLGRIPAUTO)

Το IGNIS χρησιμοποιεί την τετρακίνηση ALLGRIP AUTO της Suzuki με συνεκτικό συμπλέκτη viscous. Μεταφέροντας αυτόματα τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, το σύστημα μεγιστοποιεί την απόδοση, προσφέροντας παράλληλα μέγιστη οικονομία καυσίμου. Το ALLGRIP AUTO επιτρέπει στον οδηγό να λειτουργεί ξέγνοιαστα στις καθημερινές του μετακινήσεις, ειδικά αν αυτές περιλαμβάνουν γλιστερούς δρόμους ή χιονισμένες επιφάνειες.

Ανάρτηση

Η ανάρτηση του IGNIS σχεδιάστηκε εξαρχής για να ταιριάζει άριστα με τη νέας γενιάς πλατφόρμα. Εκτός από το να προσφέρουν ελαφρύτερη και ισχυρότερη ανάρτηση, τα σταθερά σημεία ένωσης του συστήματος –τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της οδηγικής συμπεριφοράς, έχουν σχεδιαστεί ώστε να αυξάνουν την ακαμψία.

Εξοπλισμός ασφάλειας

Το IGNIS χρησιμοποιεί την τεχνολογία TotalEffectiveControlTechnology (TECT) τηςSuzuki που προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά της είναι οι ζώνες απορρόφησης ενέργειας, δομή αμαξώματος τέτοια ώστε να εκτονώνει την ενέργεια της σύγκρουσης και βέβαια ιδιαίτερα άκαμπτη δομή της καμπίνας επιβατών.

 

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου IGNIS περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP® (ElectronicStabilityProgram), που βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας κατά την οδήγηση, καθώς και εμπρός, πλαϊνούς και αερόσακους τύπου κουρτίνας για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση μπροστινής ή πλάγιας σύγκρουσης.

 

Σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας, δύο στερεοσκοπικές κάμερες είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο και λειτουργούν σαν ανθρώπινα μάτια, παρακολουθώντας τις διαγραμμίσεις του δρόμου, καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται εμπρός αλλά και την απόσταση αυτών. Βάσει του μεγέθους και του σχήματος του αντικειμένου, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν αν πρόκειται για κάποιο άλλο όχημα ή πεζό.

 

Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την ενεργοποίηση τριών επιπλέον εξελιγμένων λειτουργιών ασφάλειας:

·         Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DualCameraBrakeSupport (DCBS): όταν το αυτοκίνητο κινείται με 5 km/h ή περισσότερα, οι στερεοσκοπικές κάμερες εντοπίζουν οχήματα και πεζούς που πιθανά βρίσκονται εμπρός, βοηθώντας στην αποφυγή συγκρούσεων ή τον περιορισμό πιθανών ζημιών μιας σύγκρουσης, με το να ειδοποιούν τον οδηγό και να ενεργοποιούν αυτόματα τα φρένα.

·         Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται αλλαγή λωρίδας χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει τους δείκτες πορείας (φλας), το σύστημα ενεργοποιεί μηχανισμούς ειδοποίησης του οδηγού, όπως δόνηση στο τιμόνι και ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επαναφέρει την προσοχή του χειριστή στην οδήγηση του οχήματος.

·         Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου: όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα 60 km/h ή περισσότερα και παρατηρείται όχι σταθερή πορεία και μετακίνησή του από τη μια πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας στην άλλη, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητικό σήμα καθώς και φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή του οδηγού στην αθέλητη αυτή μετακίνηση του οχήματος που ενδέχεται να οφείλεται σε νύστα ή άλλους παράγοντες.

 

H τιμή εκκίνησης του νέου Suzuki Ignis είναι 11.530 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή