ΚΚΕ: Κόλαφος η απόφαση του Eurogroup για Ελλάδα

ΚΚΕ: Κόλαφος η απόφαση του Eurogroup για Ελλάδα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χαρακτηρισμό «κόλαφος» δίνει το ΚΚΕ στην προχθεσινή απόφαση του Eurogroup, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι οι μόνοι ωφελημένοι από τα μέτρα για το χρέος που ανακοινώθηκαν θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυρίως οι τράπεζες. Ο Περισσός επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «τα πανηγύρια και η κυβερνητική εξαπάτηση δεν πείθουν κανέναν» και αντιπαραβάλλει σε αυτά ως «αδιάψευστο κριτή των συμφωνιών της κυβέρνησης», όπως λέει, την «καθημερινή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και τα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν».

Αναλύοντας την απόφαση του Eurogroup, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φθάνουν μέχρι το 2060, «θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά, αλλά και με νέα –πέραν του 2018– δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, δηλαδή με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων».

Εν τω μεταξύ, χθες, το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε σχέση με την υπόθεση των «συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, τις οποίες κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, ότι γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα την πρόθεσή του να υποβάλει αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για τις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με την καταγγελία αυτή, προκειμένου το ζήτημα να διερευνηθεί σε βάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή