Το Citroen C3 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2017»

Το Citroen C3 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2017»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο café restaurant Mandarin στην Κηφισιά, οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Citroen C3 ως «Αυτοκίνητο του 2017». Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν 10 αυτοκίνητα που είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 17 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Citroen C3, Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV, Suzuki Baleno και μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2017» αναδείχθηκε το Citroen C3. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σειρά κατάταξης των 10 αυτοκινήτων, γι' αυτό και δεν αναφέρεται η σχετική βαθμολογία, γιατί η διαδικασία αφορά την ανάδειξη ενός νικητή, του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» και το σύστημα βαθμολόγησης έχει επιλεγεί με στόχο να βγάλει αυτόν τον νικητή.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές. Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και φέτος από του θεσμό δύο ειδικά βραβεία. Το ένα απ' αυτά απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήρε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό "F1 In Schools", ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με συμμετοχή 39 ομάδων από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες με σημαντική εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και μεγάλη παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το δεύτερο απονεμήθηκε στον πολυπρωταθλήτή Λεωνίδα Κύρκο για την πολύχρονη συμβολή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης εκτέθηκαν επί 10ήμερο στο κέντρο της Κηφισιάς. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG, γνωστών από τη χρησιμοποίηση τους από ομάδες που συμμετέχουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα Moto GP, Superbike και Formula 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή