Πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς 138 για γιορταστικά προ-Χριστούγεννα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όλη μέρα, για μικρούς και μεγάλους

Πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς 138 για γιορταστικά προ-Χριστούγεννα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όλη μέρα, για μικρούς και μεγάλους

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρά καθόλου, καλύτερα… τίποτα» λένε οι απαισιόδοξοι αλλά το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς 138 δεν συμφωνεί, ευτυχώς, και προσκαλεί όλες τις ηλικίες, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, για να περάσουμε όλοι, με φίλους, με την οικογένειά μας μια λαμπερή, γιορτινή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις στις εκθέσεις, πολλές προσφορές στο πωλητήριο για τα δώρα στους δικούς μας – και «μην ξεχνάτε», μας λέει, «ότι αγοράζοντας τα δώρα σας από το πωλητήριο, στηρίζετε το έργο του Μουσείου». Στο πνεύμα των ημερών, φυσικά, είναι και οι εορταστικές γευστικές εκπλήξεις αλλά και οι μουσικές. Οκτώ διαφορετικά σύνολα νέων μουσικών της Underground Youth Orchestra στον ανανεωμένο χώρο Pireos 138, θα παίζουν μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια οι μουσικές επιλογές του Larry Gus έως αργά το βράδυ. «Κάτι μυρίζει ωραία», δοκιμάστε –μας λέει η πρόσκληση– το ειδικό γιορτινό μενού, ζεστά ροφήματα, κρασί και σούπες εποχής που επιμελείται για το κοινό του Μπενάκη της Πειραιώς το Δειπνοσοφιστήριο! Στο πωλητήριο, για τα δώρα, τιμές εκπτώσεων σε όλα τα είδη, στο Χριστουγεννιάτικο αυτό Bazaar.

• Πάμε παρακάτω – στα εργαστήρια. Μικροί μεγάλοι στον Χρήστο Χουσέα, bartender και ιδιοκτήτη του «42», θα λάβουν μέρος σε δύο εργαστήρια που θα τους μυήσουν στον μαγικό κόσμο των cocktails. Κάτι ακόμα: μυστικές συνταγές για εορταστικά cocktails για ενήλικες. Ο ειδικός δίνει τις μυστικές συνταγές, για να ετοιμάσουν οι ενήλικες τα cocktails πριν και μετά το εορταστικό τραπέζι και να εκπλήξουν τους καλεσμένους τους. Εργαστήριο για παιδιά και τους γονείς για τη μαγεία της γεύσης και πώς αυτή αφορά όλες τις αισθήσεις (διευκρίνιση: για παιδιά από 5 έως 95 ετών). Swop: ένα εργαστήριο κοπής laser σε συνδυασμό με ένα δημιουργικό γραφείο έρχεται στην Πειραιώς και στήνει το εργαστήρι που ακούει στο όνομα Δωδεκάεδρον Swop. Οι καλεσμένοι θα πάρουν μέρος στο εργαστήρι που συνδυάζει τρισδιάστατες χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική. Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα θέματα πάνω σε λευκές δωδεκάεδρες «μπάλες».

• Και μια μοναδική ευκαιρία! Οσο ακόμη στήνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση της Οπυς Ζούνη (τίτλος έκθεσης «Οπυ Ζούνη. Τάξη στο Χάος/Ordo Ad Chao») τα εκπαιδευτικά προγράμματα οργανώνουν ένα γιορτινό εργαστήρι για τα παιδιά, δίπλα στα έργα της. Γεωμετρία και φαντασία, τετράγωνα, κύκλοι, τρίγωνα, σχήματα όλων των ειδών φτιάχνουν χώρους που καλούν τα παιδιά να τους εξερευνήσουν. Για φιλότεχνους από 5 ετών!

Ξεναγήσεις

• Περιπλάνηση στον κόσμο του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, με την καθοδήγηση της Νίκης Γρυπάρη, διευθύντριας του ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη –και φίλης της στήλης του Τήλεφου!– στη μεγάλη έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης – Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο μέρος (1940-1989)».

• Εκθεση «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ», ξενάγηση από την εικαστικό και επιμελήτρια της έκθεσης Γιάννα Ανδρεάδη «για να ανακαλύψουμε την Αθήνα μέσα από τις 520 διαφορετικές φωτογραφικές ματιές στην έκθεση». Η γιορτή μάς περιμένει να την απολαύσουμε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, με πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138. Μια ωραία ιδέα, μια πρωτοβουλία αντάξια του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138 που έχει τον χώρο, τις αίθουσες, το πολιτιστικό περιεχόμενο και το κέφι το γιορταστικό. Ενιαία συμβολική είσοδος 3 ευρώ. Εξαιρούνται τα παιδιά, οι άνεργοι, οι νέοι έως 22 ετών και οι φοιτητές. Καλή διασκέδαση.

Χριστούγεννα προ των πυλών, με προσδοκίες χαμηλού βαρομετρικού…

Αναψαν τα φωτάκια κι άστραψε το καταστόλιστο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μπροστά στο Καπιτώλιο, στο Capitol Hill, στην Ουάσιγκτον D.C. για όλους τους μικρούς και μεγάλους Αμερικανούς πολίτες όλων των χρωμάτων, αυτοχθόνων, αποίκων, προσφύγων και μεταναστών. Για να δουν πόσο παραδοσιακός και προσιτός στις επιθυμίες όλων μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ (καλούμενος και… ΗΠΑ-ΞΕΙΠΑ!) Ντόναλντ Τραμπ, ο «επαναστάτης», «ρηξικέλευθος», αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος κάτοικος πλέον του Λευκού Οίκου. Περιμένοντας να δούμε εάν θα έχουμε στον Δήμο Αθηναίων, στο Σύνταγμα «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Πρώτη φορά Αριστερά» με ή χωρίς φώτα, εφόσον και οι δημοσκοπήσεις λένε ότι «όπως μας άλλαξαν οι κυβερνώντες τα φώτα, ετοιμάζονται να βγουν να πουν τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά και… οι συνταξιούχοι». Περισσότερα τέτοια γουστόζικα και με χριστουγεννιάτικο επίκαιρο χρώμα, αύριο, Κυριακή με «τον Χριστουγεννιάτικο επισκέπτη μας» στην ώρα του πάντα, ονόματα δεν λέμε – Ενας είναι!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή