Εκείνοι οι νέοι που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνοι οι νέοι που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν άραγε νέοι άνθρωποι σήμερα που με το χέρι στην καρδιά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ ούτε να το διανοηθώ. Και αναφέρομαι στους νέους εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με τον κομματικό σωλήνα και σε εκείνους που δεν ξημεροβραδιάζονται σε καφετέριες και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αναφέρομαι σε εκείνα τα νέα παιδιά που σκέφτονται το μέλλον τους ως πολίτες του κόσμου, που έχουν όνειρα και απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Αναφέρομαι σε εκείνα τα νέα παιδιά που συνομιλούν με άλλους νέους σε άλλες χώρες, που θέλουν να ταξιδεύουν και να είναι περήφανα για την πατρίδα τους. Αναφέρομαι σε εκείνα τα νέα παιδιά που ζουν χειρότερα χρόνια από τους γονείς τους.

Δεν αναφέρομαι στα νέα παιδιά που γαλουχήθηκαν με την κουλτούρα του μπάχαλου, του κυνισμού και της κοινωνικής ανευθυνότητας. Ούτε αναφέρομαι στους νέους εκείνους που ψάχνουν «βύσμα» για μια θέση στο Δημόσιο. Ναι, θα εξαιρέσω αυτούς τους νέους. Αναφέρομαι στα νέα παιδιά που εκείνα μόνο μπορούν να χτίσουν την αυριανή Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση. Και δεν υπάρχουν γιατί δεν μπορούν ούτε να στρατολογηθούν ως κομματικός στρατός ούτε να είναι υποχείρια μέσω διορισμών. Αν υπάρχει τόσο έντονα η αίσθηση της παρακμής στη χώρα, αυτό οφείλεται και στην ασφυξία που νιώθουν οι δημιουργικοί νέοι που διψούν για ζωή.

Η κυβέρνηση μας εκπαιδεύει στη μικρομπακαλική και στη μιζέρια. Σε αυτό παίρνει άριστα. Και ως αριστούχος στην αθλιότητα, η κυβέρνηση έλκει τα χειρότερα κομμάτια της κοινωνίας και απωθεί τα πιο προικισμένα. Η καθημερινή μου εμπειρία λέει ότι δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος που να ξέρει «τι του γίνεται» και να μπορεί να ανεχθεί αυτή την κυβέρνηση σε αυτόν τον εξευτελιστικό για τη χώρα κατήφορο. Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και με δεδομένες τις συνθήκες, οφείλει ο καθένας να ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Ενας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για μια κοινωνία είναι να μειώνεται η πίστη των δημιουργικών ανθρώπων. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει είδηση ότι όλο και περισσότεροι νέοι τής γυρίζουν την πλάτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται πλέον με την αποτυχία και την εξαπάτηση. Το 2015 είχαμε δει πολλούς νέους ψηφοφόρους να έχουν επενδύσει ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναζητήστε τους σήμερα και ρωτήστε τους. Θα καταλάβετε τι συμβαίνει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή