Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΜΑ

Στη Χώρα των Ονείρων

Θεσσαλονίκη

Το τσίρκο Fiesta Escenica, που ίδρυσε το το 1995 στην Αργεντινή ο Abel Martin και από το 2001 έχει ως έδρα του την Ισπανία, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη φαντασμαγορική παράσταση «Galtuk», η οποία συνδυάζει χορό, ακροβατικά και παντομίμα με εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Ενα κορίτσι ταξιδεύει στη Χώρα των Ονείρων, το Galtuk, ακολουθώντας παραμυθένια πλάσματα, ακροβάτες, φλαμίνγκο που χορεύουν και τεράστια ψάρια. Απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΘΕΑΤΡΟ

«4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα»

Χανιά

Το βραβευμένο έργο του Αγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στο θέατρο Κυδωνία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Η παράσταση πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής βίας μεταξύ των εφήβων στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής και Μιχάλης Τακτικάκης. Απόψε, τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 8 μ.μ.

AΦΙΕΡΩΜΑ

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Θεσσαλονίκη

Στον Μπρεχτ, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του, είναι αφιερωμένη η πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Βιg Day» της φετινής σεζόν, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει για τις βαθύτερες πτυχές της προσωπικότητας του Γερμανού δραματουργού, σκηνοθέτη και ποιητή παρακολουθώντας ομιλίες, συζητήσεις, αναγνώσεις και προβολές ταινιών, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες προγραμματίζονται θεατρικά εργαστήρια. Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χριστουγεννιάτικο μονοπάτι

Καβάλα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας διοργανώνει το Μονοπάτι των Χριστουγέννων προς τη Νύχτα των Ευχών με τη συμμετοχή των μαθητών, την Τετάρτη 21/12 στις 5.30 μ.μ., στις Κρηνίδες Καβάλας, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα». Μαθητές, από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλούνται να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από έναν περίπατο ονείρου και φαντασίας. Ομάδες μαθητών από τμήματα σχολείων, με τη συνοδεία των δασκάλων-καθηγητών μουσικής θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες δικής τους επιλογής, κρατώντας στα χέρια τους φαναράκια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μπλέντερ: H επιστροφή»

O Κώστας Λειβαδάς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης συναντιούνται σε μια ανατρεπτική παράσταση με τίτλο «Μπλέντερ: H επιστροφή» στο biscotto coffee+ της Θεσσαλονίκης. H παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και κείμενα που εκφράζουν μια ολόκληρη γενιά, που ψάχνει τη δική της ταυτότητα. Οπως λένε οι ίδιοι, είναι «μια μουσική παράσταση σαν γρήγορες σημειώσεις στο πακέτο των τσιγάρων…». Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν η ερμηνεύτρια Χριστίνα Σαμαρά και οι μουσικοί Βαγγέλης Καλαμάρας στα τύμπανα και Αιμίλιος Μπαριάμπας στο μπάσο. Σήμερα στις 11 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο σπίτι ενός ζεύγους φιλολόγων

Aύριο ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη «Oιδίνους» στο θέατρο BlackBox της Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2). Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Ευτυχία Γιακουμή. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο σπίτι ενός ζευγαριού φιλολόγων, οι οποίοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια του γιου τους. Σύντομα, ωστόσο, μια σειρά αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτει μια φριχτή πραγματικότητα. Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Παρουσίαση του Δ. Νανόπουλου

O ακαδημαϊκός και διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου του Tέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, έρχεται στο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) για να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Στον τρίτο βράχο από τον Ηλιο. Μια ζωή, η επιστήμη και άλλα παράλληλα σύμπαντα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σήμερα στις 7.30 μ.μ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Μάκη Προβατά, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, τα οποία θα διατίθενται στον χώρο της παρουσίασης.

ΣΥΡΟΣ

«Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων»

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος: Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», το παιδικό θεατρικό έργο της Γιώτας Αλεξάνδρου «Παραμυθορουφήχτρα» παρουσιάζεται στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης σε σκηνοθεσία Βέτας Αποστολίδου. Στο «Παραμυθιστάν», ο δόκτωρ Μπαμπέσης Πανουργίδης επιτίθεται στις ιστορίες με την τρομερή παραμυθορουφήχτρα του. Η Κοκκινοσκουφίτσα και η Χιονάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν δράση. Απόψε και αύριο στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή