Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δημοσίευμα του Guardian για τη θλιβερή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έγινε η αφορμή για σκληρό αντιπολιτευτικό… ποδαρικό στην κυβέρνηση, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το Ποτάμι.

«Ηταν θέμα χρόνου η ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση στον τομέα της υγείας να γίνει αντικείμενο έρευνας και χλευασμού από τον ξένο Τύπο. Το δημοσίευμα του Guardian αναδεικνύει τα συστηματικώς καταγγελλόμενα από εμάς προβλήματα που βιώνουν οι Ελληνες πολίτες, ασθενείς και μη, και διασύρει διεθνώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενώ η αρμόδια τομεάρχης Εύη Χριστοφιλοπούλου αξιοποίησε την αφορμή για να εξειδικεύσει και τις ευθύνες.

«Ενα παράδειγμα αρκεί. Μπήκαμε στον Ιανουάριο εν μέσω έξαρσης της γρίπης, και προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν γίνει παρά το περσινό φιάσκο. Και αντ’ αυτών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και τζάμπα μαγκιές», τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου και, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστες» τις τοποθετήσεις Πολάκη, υποστήριξε ότι σε κανονικές πολιτικές συνθήκες θα είχε ήδη οδηγηθεί σπίτι του…

Τον στρουθοκαμηλισμό της κυβέρνησης να τα βλέπει όλα ρόδινα στα νοσοκομεία κατήγγειλε και το Ποτάμι. «Το λέμε χρόνια τώρα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση και να τώρα που προβάλλεται και σε παγκόσμια μετάδοση από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ασθενείς, που είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία των επειγόντων ή την τραυματική εμπειρία να νοσηλευτούν σε τρύπια σεντόνια αγοράζοντας φάρμακα από τα απέναντι φαρμακεία, το γνωρίζουν. Οι αποκαμωμένοι και αποκαρδιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές απέμειναν μόνοι. Μόνο η κυβέρνηση φαίνεται να… διαφωνεί με την πραγματικότητα», σχολίασε ο αρμόδιος βουλευτής του Ποταμιού, Κ. Μπαργιώτας.

Επισημαίνεται ότι αναλόγως σκληρή στάση τήρησαν τα δύο κόμματα και στην υπόθεση της κ. Ολγας Γεροβασίλη, θεωρώντας σοβαρότατη την καταγγελία (του «Πρώτου Θέματος») ότι η βουλευτής και επομένως η κυβέρνηση παραβίασαν το Σύνταγμα, επιτρέποντάς της να διατηρεί την επαγγελματική της δραστηριότητα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρές τις καταγγελίες» καλώντας τους αρμόδιους θεσμούς «άμεσα να τις ελέγξουν και να ρίξουν άπλετο φως στο “πόθεν έσχες” του κυβερνητικού στελέχους», ενώ σε ακόμη πιο σκληρή γραμμή το Ποτάμι τόνισε πως πρέπει να κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, προκαλώντας τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Γεροβασίλη, εάν η ίδια δεν θελήσει να παραιτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή