Γεννηματά: Μονόδρομος η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Γεννηματά: Μονόδρομος η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στρατόπεδο των υποστηρικτών διεξαγωγής εθνικών εκλογών προσεχώρησε από χθες και η κ. Φώφη Γεννηματά, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να ενισχύσουν αποφασιστικά στις κάλπες τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αλλαγή στην πορεία της χώρας. «Δεν μπορεί και το 2017 να συνεχιστεί το “μαρτύριο του Ταντάλου” για τον ελληνικό λαό. Είναι η ώρα να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας, να δώσουμε πραγματική ελπίδα και προοπτική», είπε και, υπογραμμίζοντας ως αναγκαία τη συγκρότηση μιας «άλλης κυβέρνησης, με άλλη πολιτική», προκάλεσε επί της ουσίας και εκείνη τον πρωθυπουργό –όπως και ο κ. Μητσοτάκης– να καταφύγει το ταχύτερον στον ελληνικό λαό.

Οι συνεργάτες της αναγνώριζαν, βέβαια, ότι είναι πολιτικά ατελέσφορο ένα μικρό κόμμα να ζητεί εκλογές, τη στιγμή που δεν μπορεί να τις επιβάλει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ δεν εκφράζει πλέον τίποτα διαφορετικό από αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που θέλει να απαλλαγεί το γρηγορότερον δυνατόν από τη σημερινή κυβέρνηση.

Με αυτό το πνεύμα πρέπει να διαβασθεί και η χθεσινή δήλωση της κ. Γεννηματά, η οποία απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τους νέους φόρους ή τις ασφαλιστικές εισφορές που έφερε το 2017, όπως της πρότειναν οι συνεργάτες της, επιλέγοντας σκοπίμως μια γενικότερη τοποθέτηση, εκτιμώντας ότι αυτή εκφράζει εντέλει τους περισσότερους. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνον δεν μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά βυθίζουν την οικονομία και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας», είπε και, τονίζοντας ότι «δεν αξίζει πια στις Ελληνίδες και στους Ελληνες αυτή η κατάσταση κι αυτή η κυβέρνηση», περιέγραψε ως μονόδρομο τις εκλογές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Χαρ. Τρικούπη δεν θεωρούν απίθανο το σενάριο των πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί αυτές να προκύψουν παρά τη θέληση του κ. Τσίπρα, αν η κυβέρνηση πιεστεί να λάβει και νέα επώδυνα μέτρα που θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να ψηφισθούν από τη Βουλή. Και θεωρούν κρίσιμες γι’ αυτό τις επόμενες εβδομάδες, αφού εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει διαφανεί αν προκύψει συμφωνία κοινής αποδοχής με τους εταίρους ή αν η κυβέρνηση απειλείται με αυτοκατάρρευση.

Με αυτό το δεδομένο, άλλωστε, οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά εκφράζουν και την απορία τους για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς (σ.σ. εννοούν τις κοινές εκδηλώσεις που ετοιμάζουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Φλωρίδης), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εξελίσσονται εκτός τόπου και κυρίως χρόνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT