Σφοδρή κριτική από τη Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική από τη Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ότι είναι ψεύτες έχει γίνει πια απολύτως κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ομως σήμερα όλοι επίσης κατανοούν ότι είναι και αναποτελεσματικοί, καθώς δεν έχουν ούτε σχέδιο ούτε και όραμα για τον τόπο. Κοιτάζουν μόνον πώς θα κρατήσουν την καρέκλα τους».

Το απαξιωτικό αυτό σχόλιο επεφύλαξε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση, καθώς στην τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίστηκε (ΑΝΤ1) είχε λίγο νωρίτερα δώσει συνέντευξη και ο κ. Παύλος Πολάκης. Και έτσι ήταν μάλλον αναπόφευκτο η συζήτηση να αρχίσει από τον χώρο της Υγείας, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ασκεί προσωπική κριτική στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό. «Ο κ. Πολάκης δεν έχει μάθει να ακούει, παρά μόνον να γκρεμίζει», είπε και, προβαίνοντας σε σειρά καταγγελιών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων, τα ελλείμματα σε φαρμακευτικό υλικό, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΕΟΠΥΥ ή ακόμη και την αύξηση των θανάτων από κρούσματα γρίπης λόγω της μη πρόσληψης κατάλληλου προσωπικού στις ΜΕΘ, κάλεσε τον κ. Πολάκη «να αντιληφθεί επιτέλους την ανάγκη λίγης ταπεινότητας και σεμνότητας». «Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα στην υγεία ήταν όλα ρόδινα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έχουμε πλέον επιστρέψει σε εποχές πριν από το ’81», τόνισε η κ. Γεννηματά και, διευρύνοντας την κριτική της στην κυβέρνηση –«τώρα δέχθηκαν ακόμη και τον μόνιμο κόφτη, άδικα, οριζόντια, παντού, σε συντάξεις, σε επιδόματα, σε μισθούς, στα τυφλά», είπε– επανέλαβε την ευχή της το 2017 να αποδειχθεί η χρονιά συγκρότησης μιας άλλης κυβέρνησης με εντελώς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.

Το Ποτάμι

Εντελώς άλλη αφορμή αξιοποίησε χθες το Ποτάμι για να ασκήσει εξίσου σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Λόγω της επικείμενης απόφασης του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών (που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα του πραξικοπήματος), το κόμμα του κ. Θεοδωράκη πήρε χθες σαφή θέση κατά της παράδοσής τους στην Τουρκία. «Η χώρα μας, όπως κάθε ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα, έχει νομική υποχρέωση να μην εκδίδει αλλοδαπούς σε χώρες που το καθεστώς τους παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού, του κράτους δικαίου, της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», επεσήμανε το Ποτάμι, ενώ ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε τη θλίψη, αλλά και την ανησυχία για «την εκκωφαντική σιωπή των υποστηρικτών της κυβέρνησης της Αριστεράς, που στο παρελθόν διαδήλωναν ένθερμα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων». Σημειώνεται ότι για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών διοργανώνεται σήμερα εκδήλωση πρωτοβουλίας πολιτών στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή