Πυρά κατά Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πυρά κατά Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό έβαλε χθες στο κάδρο των ευθυνών η αντιπολίτευση για τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο αστυνομικός έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κυριάκος Μητσoτάκης, που ευχήθηκε από την πρώτη στιγμή περιστατικά στον τραυματία, επετέθη προσωπικά στον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως είπε (στον Alpha), «έχει καθαρά ιδεολογική αφετηρία η επιλογή της κυβέρνησης να μην παρεμβαίνει στα Εξάρχεια. Οι αποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές είναι οι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς», προσέθεσε, ενώ προκληθείς να πει ποια θα είναι η δική του πολιτική απάντησε ότι «ο αρμόδιος υπουργός και εν συνόλω η κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί έχουν δώσει στην Αστυνομία την εντολή να μην παρεμβαίνει στην περιοχή» και προανήγγειλε ότι επί των ημερών του «θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια».

Τον πρωθυπουργό περιέγραψε ως υπεύθυνο και η κ. Φώφη Γεννηματά, που χαρακτήρισε την επίθεση δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. «Η επίθεση εναντίον του αστυνομικού αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης. Οι πολιτικές ευθύνες είναι γνωστές και τις έχουμε ήδη καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε η κ. Γεννηματά, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι για τη γενικευμένη ανομία στην Αθήνα δεν είναι άμοιρος ο κ. Τσίπρας, καθώς εν γνώσει του διατηρεί τον κ. Τόσκα στη θέση του επικροτώντας το «κλίμα» ανοχής που έχει ο ίδιος επιτρέψει. «Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση, για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα, καθώς η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε η κ. Γεννηματά, ενώ συνεργάτες της τόνιζαν ότι η ΔΗΣΥ δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το συγκεκριμένο περιστατικό και θα επιμένει στο εξής να αναδεικνύει σε μείζον πρόβλημα της χώρας τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την έννοια της ασφάλειας.

«Αυτοί που πυροβόλησαν το ξημέρωμα στα Εξάρχεια δεν ξεκίνησαν την “καριέρα” τους με καλάσνικοφ. Εφθασαν μέχρι εκεί νιώθοντας ασύδοτοι και κυρίως διαπιστώνοντας ότι η πολιτεία, η κοινωνία, όλοι μας, αποφύγαμε να τους αποκαλέσουμε με το όνομά τους: Είναι δολοφόνοι, τελεία και παύλα», έγραψε (στο Facebook) ο κ. Στ. Θεοδωράκης και έκανε γνωστό ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη του πρότεινε να δημιουργηθεί μέτωπο μηδενικής ανοχής απέναντι σε αυτούς που δυναμιτίζουν τη ζωή στις γειτονιές και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Ας πάψουμε να λέμε κενές κουβέντες και ας απαντήσουμε επιτέλους αν είμαστε με το χάος ή τους πολίτες», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Το περιστατικό κατά των αστυνομικών καταδίκασε και το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις της επίθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT