Μακρύ ταξίδι για ένα κουτάβι

Μακρύ ταξίδι για ένα κουτάβι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολα θα πάνε καλά», διαβεβαιώνει η Λόλα Ουέμπερ, υπεύθυνη της Διεθνούς Φιλοζωικής Ενωσης, για το μικρό κουτάβι, σφίγγοντάς το στην αγκαλιά της ενώ γύρω τους γαβγίζουν δεκάδες σκυλιά. Το κουτάβι μεταφέρεται από ένα σκουριασμένο σιδερένιο κλουβί, σε μια φάρμα εκτροφής κρέατος σκύλου στη Νότια Κορέα, σε ένα πλαστικό κλουβί και παίρνει το όνομα Ντέμι. Ετσι ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του από τη Σεούλ μέχρι ένα καταφύγιο ζώων στο Πίτσμπουργκ, όπου θα δοθεί για υιοθεσία.

Η Ντέμι ήταν μόνον ένα από τα δέκα σκυλιά που διασώθηκαν χθες από τη φάρμα στο Ουόντζου, περίπου 90 χλμ. από την πρωτεύουσα Σεούλ, όπου περισσότερα από 200 σκυλιά εκτρέφονται για το κρέας τους.

Η φάρμα αυτή είναι η έκτη που η Διεθνής Φιλοζωική Ενωση βοήθησε να κλείσει από το 2015, κατόπιν πολλών διαπραγματεύσεων και φυσικά ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών. Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να μεταφέρουν παρά λίγα σκυλιά σε κάθε πτήση, θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να διασωθούν και τα 200 σκυλιά της φάρμας. Αλλά μόλις φθάνουν στα καταφύγια των ΗΠΑ, εμφανίζονται δεκάδες άνθρωποι που προτίθενται να τους παράσχουν ένα καλό και ζεστό σπιτικό. Οι συνθήκες υπό τις οποίες ζουν τα ζώα στις φάρμες αυτές είναι τρισάθλιες, χωρίς ούτε ίχνος υγιεινής.

Τα ζώα παραμένουν όλη τους της ζωή σε μικρά και βρωμερά κλουβιά και ταΐζονται μόνο μία φορά την ημέρα. Σύμφωνα με υπολογισμούς της οργάνωσης, στη Νότια Κορέα υπάρχουν 17.000 τέτοιες φάρμες και η Διεθνής Φιλοζωική Ενωση ζητεί να απαγορευθεί η αναπαραγωγή σκύλων προς βρώση πριν από το 2018, οπότε η Νότια Κορέα θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή