Χειμώνας με τη Thessaloniki Walking Tours

Χειμώνας με τη Thessaloniki Walking Tours

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στέκια και οι γευστικές δοκιμές, του επόμενου τριμήνου.

Για τη Thessaloniki Walking Tours, την ομάδα δημοσιογράφων και ξεναγών, που διοργανώνει ιστορικές και γαστρονομικές περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη, πρωτογράψαμε το φθινόπωρο. Η εποχή άλλαξε και μαζί με αυτήν και το πρόγραμμα της ομάδας, που γίνεται πιο πλούσιο, με νέες διαδρομές και περιεχόμενο.

Οι γαστρονομικού ενδιαφέροντος βόλτες της Thessaloniki Walking Tours (διοργανώνει κι άλλες, καθαρά ιστορικές), ξεκινούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, με τη διαδρομή «Ολόκληρη η Αλεξάνδρου Σβώλου σε 2,5 ώρες». Πρόκειται για μία από τις βασικές και πιο παλιές διαδρομές της ομάδας, που, εκτός άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσίες γαλακτομπούρεκου και ξηρών καρπών, σε κάποια από τα πιο παλιά καταστήματα της συγκεκριμένης περιοχής.

Χειμώνας με τη Thessaloniki Walking Tours-1

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία περιήγηση στο Φραγκομαχαλά της πόλης, μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της, που φιλοξενεί και κάποια πολύ «νόστιμα» σημεία για στάση. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες βόλτες, αυτή που συνδέει την ιστορία του ρεμπέτικου με τη Θεσσαλονίκη, θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν – στο τέλος της – ζωντανή μουσική της εποχής, συνοδεία μεζέδων και τσίπουρου, στο καφενείο «Αλάμπρα».

Ο κλασικός αγαπημένος γαστρονομικός περίπατος της Thessaloniki Walking Tours, «Ο μεγάλος περίπατος της γεύσης», πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τις αγορές  Μοδιάνο, Καπάνι, Άθωνος. Oσοι πάρουν μέρος, δοκιμάζουν τυριά, αλλαντικά, ελιές κι ελαιόλαδα, αλλά και χειροποίητες πίτες και γαλακτομπούρεκα.

Χειμώνας με τη Thessaloniki Walking Tours-2

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, μία νέα διαδρομή προστίθεται στο πρόγραμμα. «Τρεις μουσικές σκηνές», ανοίγουν για τους συμμετέχοντες και παρουσιάζουν μνήμες που συνδέουν τη μουσική με τη γεύση.

Τέλος, την Κυριακή 12 Μαρτίου, μαθαίνουμε την «Άγνωστη ιστορία της Καλαμαριάς». Μαζί με βόλτα στην ανατολική συνοικία της Θεσσαλονίκης, δοκιμάζουμε καλαμαριώτικο πεϊνιρλί, παγωτό και ξηρούς καρπούς σε δύο από τα παλαιότερα στέκια της και μπαίνουμε σε ένα από τα πιο διάσημα ζαχαροπλαστεία της.

Για πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected], τηλ.: 6978186900 -1.

Περισσότερα για τους Thessaloniki Walking Tours, εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή