Το Κύπελλο κατέκτησε… ο χιονιάς

Το Κύπελλο κατέκτησε… ο χιονιάς

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ο ένας από τους τέσσερις προγραμματισμένους για χθες αγώνες Κυπέλλου διεξήχθη κανονικά, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στη λασπομαχία του Αγρινίου με 2-0 του Παναιτωλικού και ουσιαστικά να κλειδώνει με τη νίκη αυτή την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Το ένα από τα άλλα τρία παιχνίδια ήταν εξαρχής φανερό ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω του χιονιά που έπληξε τη Θεσσαλονίκη και της ακαταλληλότητας του (σκεπασμένου με πυκνό χιόνι) αγωνιστικού χώρου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», γι’ αυτό και η ΕΠΟ πρόλαβε να αναβάλει εγκαίρως τη συνάντηση του Αρη με τον Ολυμπιακό, για να μην ταλαιπωρηθούν παίκτες και φίλαθλοι. Στα άλλα δύο ματς δεν υπήρχε η δυνατότητα της έγκαιρης αναβολής, γιατί το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οι δυσμενείς καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, αλλά η αδυναμία του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννενα να ταξιδέψουν μέχρι την Ξάνθη και τα Χανιά αντίστοιχα, για να παίξουν.

Η αποστολή της κρητικής ομάδας γνώρισε πρωτοφανή ταλαιπωρία. Κατάφερε να φτάσει την Τρίτη στο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά έμεινε καθηλωμένη εκεί γιατί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις για Καβάλα απ’ όπου θα πήγαινε στην Ξάνθη. Οι παίκτες αποσύρθηκαν σε ξενοδοχείο και πήγαν ξανά στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα μήπως και καταφέρουν να μεταβούν στην Ξάνθη μέσω Αλεξανδρούπολης, αλλά παρότι μπήκαν στο αεροπλάνο, η πτήση ματαιώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ταλαιπωρία πέρασε και ο ΠΑΣ. Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης και έτσι στο γήπεδο εμφανίστηκαν μόνο οι παίκτες του Πλατανιά μαζί με τους διαιτητές. Θέμα κυρώσεων δεν θα υπάρξει. Η ΕΠΟ θα ορίσει αυτά τα δύο παιχνίδια με τη διαδικασία που προβλέπεται για τους αγώνες Αρης-Ολυμπιακός, Λεβαδειακός-ΑΕΚ και Λαμία-Ατρόμητος που αναβλήθηκαν εγκαίρως.

Στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στην «πισίνα» του Αγρινίου, χάρις σε δύο γκολ που πέτυχε στα τελευταία 15 λεπτά με τους Κίτσιου στο 78΄ και Αθανασιάδη με πέναλτι (το κέρδισε ο Μυστακίδης από τον Μύγα) στο 84΄. Παρά το γήπεδο- βούρκο, στο πρώτο ημίωρο παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά τα γκολ μπήκαν στο διάστημα κατά το οποίο ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και οι δύο ομάδες έδειχναν συμβιβασμένες με το 0-0. Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη εμφάνιση του Κάτσε μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και η επιλογή για πρώτη φορά από τον Ιβιτς συστήματος (3-5-2) με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (70΄ Κλέσιο), Πάουλο (75΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιόθ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89΄ Κάνιας), Πέλκας (63΄ Κάτσε), Σάκχοφ, Κίτσιου, Μυστακίδης, Κουλούρης (46΄ Αθανασιάδης).

Καιρού επιτρέποντος, σήμερα θα γίνει το τρίτο από τα 8 παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται (19.30) τον Κισσαμικό στη Λεωφόρο, τρεις μέρες μετά το χιονισμένο τοπίο στο παιχνίδι του με την Κέρκυρα στο ίδιο γήπεδο. Ο Ουζουνίδης δεν υπολογίζει στους Γουακάσο, Κουλιμπαλί, Εμποκού (Κόπα Αφρικα), στον τιμωρημένο Ζέκα, τους «φευγάτους» Ιμπάρμπο, Ιβανόφ και στους τραυματίες Σάμπα, Μολέντο, Κουρμπέλη, Κουτρουμπή. Μοναδικοί διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Τελάντερ και Ευαγγέλου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή