Tο προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση στο «Ίδρυμα Τσάτσου»

Tο προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση στο «Ίδρυμα Τσάτσου»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου «Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» που στεγάζεται επί της οδού Ακαδημίας 43, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΝΔ με αφορμή την επίθεση είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων καλούσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την ανοχή στη δράση των αναρχικών»

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδίκαζε τις εγκληματικές αυτές πράξεις, και σημείωνε: «Η αυτοαποκαλούμενη "Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης", αφού ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύει νέες απειλές, σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζουμε πως οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην είσοδο των γραφείων. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν εργαζόμενοι οι οποίοι πανικοβλήθηκαν και μετέβησαν στην ταράτσα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση του κόμματος του καθώς έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το συμβάν. Το γεγονός αποκάλυψε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ξενοφών Κοντιάδης, αναφέροντας πως χθες του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευχαριστώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσωπικό τηλεφώνημα συμπαράστασης προς το Ίδρυμα Τσάτσου. Η χειρονομία του αυτή έχει για μας μεγάλη θεσμική αξία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά. Μετά και τη δημοσίευση της προκήρυξης των τρομοκρατών, η σιωπή αυτή γίνεται ακόμη βαρύτερη» ήταν η ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Kοντιάδης, αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για το συμβάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT