Αλιβιζάτος: «Μέτρο πολιτικού εκφοβισμού» η αγωγή Καμμένου

Αλιβιζάτος: «Μέτρο πολιτικού εκφοβισμού» η αγωγή Καμμένου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει στοιχείο απαρχής εκτροπής, όταν καταφεύγει κανείς σε τέτοια μέσα. Είναι ακραίο, δεν μπορεί υπουργός και κυβερνητικός εταίρος να κυνηγά τον τύπο για πολιτική κριτική», δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή,  για την αγωγή του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη.   

Ο κ. Αλιβιζάτος, στη συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ9.84, δεν δίστασε να μιλήσει για μια νέου τύπου δικτατορία, σημειώνοντας: «Δύσκολα σήμερα όταν είσαι μέλος της ΕΕ, μπορείς  να πάς σε δικτατορίες του στύλ που είχαμε ζήσει  στο παρελθόν. Πηγαίνεις σε πιό έμμεσα πράγματα. Ο έλεγχος του Τύπου είναι το κρισιμότερο».

«Η υπόθεση Καμμένου είναι το άκρο. Όταν εν ενεργεία υπουργός και κυβερνητικός εταίρος  καταφεύγει σε τέτοια μέσα, δεν έχει συναίσθηση που βρίσκεται. Ότι δηλαδή βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου είναι αδιανόητο να κυνηγάς τον Τύπο για τέτοιου είδους δημοσιεύματα», ανέφερε ο Καθηγητής της Νομικής σχολής, ενώ χαρακτήρισε την αγωγή του κ. Καμμένου «μέτρο πολιτικού εκφοβισμού».

«Μόνη απάντηση σε αυτό είναι να κρατάμε τη σημαία ψηλά, να δίνουμε τις μάχες, οι κρατικοί λειτουργοί να μην παρασύρονται. Το ΣτΕ έδωσε ένα δείγμα ανεξαρτησίας με αφορμή την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί θα μπορούσε -εν ονόματι του δικαίου της ανάγκης- να είχε δεχτεί κάποιες ρυθμίσεις του νόμου Παππά, οι οποίες δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν», είπε κλείνοντας ο κ. Αλιβιζάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή