Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχημένη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Μιμή Ντενίση υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστεί η ίδια πλαισιωμένη από τους Κώστα Βουτσά, Τάσο Χαλκιά, Μιχάλη Μητρούση, Τάσο Νούσια, Χριστίνα Αλεξανιάν κ.ά. Συμμετέχουν η ορχήστρα Εστουδιαντίνα, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Σοφία Μέρμηγκα. Τετάρτη και Πέμπτη στις 7 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 8 μ.μ., Κυριακή στις 6.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα»

Χανιά

Για δεύτερο κύκλο παραστάσεων επιστρέφει στο θέατρο «Κυδωνία», στα Χανιά, η παράσταση «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του βραβευμένου Αγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς, που παρουσιάζει η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής και Μιχάλης Τακτικάκης. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. έως τις 12 Φεβρουαρίου.

ΕΚΘΕΣΗ

«Ο,τι μικρό και όμορφο»

Ναύπλιο

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Βάλης Κολοτούρου «ό,τι μικρό και όμορφο» στην Αίθουσα 2 του πολυχώρου Φουγάρο στο Ναύπλιο. Στην έκθεση παρουσιάζονται ακουαρέλες μικρών διαστάσεων με παραστατικά ή αφαιρετικά ανθρωποκεντρικά θέματα γύρω από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, όπως η βία, η αλλοτρίωση, η αναζήτηση ταυτότητας και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9 π.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αγαπημένα τραγούδια

Λελέικα Υπάτης

Η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, δικά της και άλλων συνθετών. Υστερα από μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες αλλά και σημαντικές συνεργασίες, η δημοφιλής ερμηνεύτρια συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, με επόμενο σταθμό τη μουσική σκηνή «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης σήμερα το βράδυ. Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινάει από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος για να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα μέσα από τους δύο τελευταίους δίσκους της, το «Καινούριο Φιλί» και τον «Τελευταίο Εαυτό».

ΚΡΗΤΗ

Ιστορίες από το 1989 μέχρι σήμερα

Στο κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης εμφανίζεται απόψε ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς για να παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ, απ’ όπου περνούν πρόσωπα και μέρη που αιχμαλωτίστηκαν από τον ωτακουστή και οφθαλμολάγνο καλλιτέχνη από το 1989 μέχρι σήμερα. Από την Κική στην γκαρσόνα του Χάλια, από τον σκύλο Βαγγέλη έως τον Πατώκο, από τα τάγματα της Υβρεοπομπής μέχρι τον Γκάλη και το Κουνελάκι, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες θα είναι εκεί πρωταγωνιστές. Μαζί με τον Φοίβο, η ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαξούρη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Ντελακρουά στο θεατρικό σανίδι

Επαναλαμβάνεται λόγω επιτυχίας το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», που παρουσιάστηκε στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21». Ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, επιχειρούν να δραματοποιήσουν τον εμβληματικό πίνακα του Ντελακρουά «Οι σφαγές της Χίου», αντλώντας έμπνευση από πρωτότυπες μαρτυρίες και το σενάριο της Αλεξάνδρας Χαράνη. Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. εντός του εκθεσιακού χώρου.

ΚΩΣ

«Το Κιβώτιο» του Αρη Αλεξάνδρου

To έργο του Αρη Αλεξάνδρου «Το κιβώτιο», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία των Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τόγκου, παρουσιάζεται την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Θέατρο – Πολυχώρο «Σφαγείο» στο πλαίσιο του πρώτου Θεατρικού Φεστιβάλ στην Κω. Η παράσταση παρουσιάζεται την τρέχουσα περίοδο στο Στούντιο Μαυρομιχάλη της Αθήνας. Ερμηνεύει ο Φώτης Μακρής. Το Φεστιβάλ αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο «Εκφραση» (Περίδου 3) και το Δισκοπωλείο «Ηχόπολις» (Μεροπίδος 3).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με αφιέρωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσφυγική κρίση ξεκινά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο στις προβολές. To φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα με ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές της τελευταίες διετίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», ενώ το φεστιβάλ θα ταξιδέψει στο Γύθειο, το Αργος, τη Σπάρτη και την Αμαλιάδα. Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και μαθητικές προβολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή