Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Oil

Ολοκλήρωση εξαγοράς

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Motor Oil στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου. Ειδικότερα, άλλαξαν χέρια περισσότερες από 800.000 μετοχές, ενώ η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 2,05%. Στο ξεκίνημα του 2017 η διοίκηση της Motor Oil ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Lukoil Cyprus Limited από την Coral Α.Ε., θυγατρική της εισηγμένης. Η Lukoil λειτουργεί δίκτυο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων στην Κύπρο, το οποίο αριθμεί 31 πρατήρια.

Καρέλιας

Διανομή μερίσματος

Εβδομαδιαία κέρδη 6,73% κατέγραψε η καπνοβιομηχανία Καρέλιας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, με τη μετοχή να αναρριχάται στα 276,45 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 12ης Ιανουαρίου του 2017. Η επαναληπτική γενική συνέλευση της εισηγμένης το περασμένο καλοκαίρι είχε εγκρίνει τη διανομή μεικτού μερίσματος 8,50 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2015. Το καθαρό μέρισμα μετά την παρακράτηση φόρου σε ποσοστό 10% ανέρχεται στα 7,65 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είχε οριστεί η 15η Ιουλίου του 2016.

Δρομέας

Βιομηχανικό σχέδιο

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της εταιρείας επίπλων «Δρομέας» με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει στα 0,103 ευρώ (κλείσιμο 12/1/2017) και να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 9,65%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, «στη χώρα μας υπάρχει μεγάλος χώρος και μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη του βιομηχανικού σχεδίου όχι μόνο στα έπιπλα αλλά και σε όλα τα προϊόντα. Είναι μια από τις βασικές συνιστώσες ανάπτυξης μιας χώρας».

Μπουτάρης

Αναδιάρθρωση δανεισμού

Σημαντική άνοδο της τάξεως του 30% κατέγραψε η μετοχή της «Ι. Μπουτάρης και Υιός» μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες και την υπογραφή συμφωνίας στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Η συμφωνία υποβλήθηκε για επικύρωση, ώστε να αποκτήσει και νομική ισχύ στο πλαίσιο του νόμου περί εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των εταιρειών από το πρωτοδικείο Ημαθίας και προσδιορίστηκε η συζήτηση την 8η Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή