Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης στο κλαμπ «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης – Είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία

Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης στο κλαμπ «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης – Είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύλληψη του δράστη που αιματοκύλισε το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Ρέινα» στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πρόκειται για τον Αμπντουλκαντίρ Μασαριποφ, υπήκοο Ουζμπεκιστάν, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας σε σπίτι φίλου του στη συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Ο δράστης βρισκόταν στο συγκεκριμένο οίκημα από την επομένη της επίθεσης και μαζί του κρύβονταν εκεί η γυναίκα του και τα παιδιά του. 

Ο διοικητής της Κωνσταντινούπολης Βασίν Σαχίν, σε δηλώσεις του πρόσθεσε ότι ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα. Σημείωσε μάλιστα ότι ο δράστης παραδέχτηκε την ενοχή του και ότι μαζί του συνελήφθησαν επίσης ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες, για την καταγωγή των οποίων δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Όπως εξήγησε ο Σαχίν, τα δακτυλικά αποτυπώματα του Μασαριποφ ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση στο «Ρέινα», που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Η συνοικία Εσενγιούρτ, όπου συνελήφθη ο δράστης βρίσκεται 90 λεπτά από το κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο.

Συγχαρητήρια από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη, τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια τον θάνατο 39 ανθρώπων.

«Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή