Επιμένουν Ξάνθη και Πανιώνιος

Επιμένουν Ξάνθη και Πανιώνιος

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να βρεθεί στο τέλος του α΄ γύρου στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μια ομάδα που δεν ανήκει στο κλαμπ των «ισχυρών», είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα περισσότερο, το να βρεθούν σ’ αυτή τη θέση στα μισά της διαδρομής δύο και όχι μία, χαμηλότερου βεληνεκούς, είναι πρωτοφανές και αποτελεί αναμφίβολα μια ευχάριστη πινελιά στην εφετινή Σούπερ Λίγκα που σπάει κατά κάποιον τρόπο το μονότονο φόντο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού τα τελευταία 20 χρόνια. Πανιώνιος και Ξάνθη νίκησαν και στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρέμειναν στη 2η θέση του πρωταθλήματος, δέκα βαθμούς μεν πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά πιο μπροστά από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τρεις ομάδες που ξεκίνησαν με άλλες προοπτικές τη σεζόν και έχασαν από νωρίς τον προσανατολισμό τους. Για να μείνουν στη 2η θέση, ο Πανιώνιος χρειάστηκε να νικήσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-1 και η Ξάνθη στα Πηγάδια τον ΠΑΣ Γιάννενα, ομάδες, δηλαδή, που ξεκίνησαν τη σεζόν με τους ίδιους, αν όχι μεγαλύτερους στόχους.

Με την ισοπαλία 2-2 κόντρα στον Πλατανιά στην Κρήτη, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός είδε τη διαφορά από τη 2η θέση να μειώνεται, αλλά αυτό δεν του δημιούργησε καμία πίεση, ειδικά όταν το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ έληξε 0-0 και ουδείς εκ των δύο παραδοσιακών ανταγωνιστών του εκμεταλλεύθηκε την μόλις τρίτη του απώλεια βαθμών σε έναν ολόκληρο γύρο. Μετά την απόκτηση του Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν χθες τη δεύτερη μεταγραφική τους κίνηση με τον δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι (με οψιόν αγοράς) του Αλί Σισοκό από την Αστον Βίλα. Ο 30χρονος Γάλλος αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες όπως οι Πόρτο, Λιόν, Λίβερπουλ, Βαλένθια και ο δανεισμός του στοίχισε περίπου 400.000 ευρώ, συν το συμβόλαιό του.

Σημαντική μεταγραφή έκανε και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ελβετού (με σερβική καταγωγή) Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Ο 26χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 4,5 χρόνια και ξεκινάει άμεσα προπονήσεις με τον Δικέφαλο, που κατέβαλε περίπου 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και με τη γαλλική Ρεν για τον Πέδρο Ενρίκε, Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό, ώστε να καλύψουν το κενό του Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ έχουν συμφωνήσει με τον Παναιτωλικό για τον Αιγύπτιο επιθετικό, Αμρ Ουάρντα. Χθες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ενώ ο Δημήτρης Γιαννούλης δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση μέχρι το καλοκαίρι. Ο αγώνας με την ΑΕΛ στη Λάρισα αναβλήθηκε, λόγω του χιονιά. Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και το παιχνίδι Ηρακλής-Κέρκυρα, με τον «Γηραιό» να ολοκληρώνει χθες τον δανεισμό του Χρήστου Δώνη από τα Γιάννενα αλλά να χάνει τον αρχηγό του, Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, ο οποίος κατέθεσε προσφυγή και οδεύει προς τον Λεβαδειακό.

Η επίσημη λύση του συμβολαίου του Τζαβέλλα με τον ΠΑΟΚ φούντωσε τα σενάρια περί πρότασης της ΑΕΚ, με την «Ενωση» να διαψεύδει ότι έχει κάνει επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον ότι έχει καταθέσει πρόταση. Η ΑΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Πέταρ Σκούλετιτς, ενώ περιμένει από μέρα σε μέρα τη λύση του συμβολαίου του Ντίαζ με την Τζοχόρ για να ολοκληρώσει την απόκτησή του. Σε αυτή την αγωνιστική, η δήλωση του Φώτη Κωστούλα ότι παραιτείται από πρόεδρος και παραμένει μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού μέχρι να βρεθεί επενδυτής, προκάλεσε μεγαλύτερες αναταράξεις από την ήττα της ομάδας του Αγρινίου από τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1, ενώ η Βέροια πήρε πολύτιμη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού, στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο των Βοιωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή