Οι αιχμές του Θεοδωράκη για την Φώφη Γεννηματά

Οι αιχμές του Θεοδωράκη για την Φώφη Γεννηματά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης από όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις προσχωρήσεις στο κόμμα.  Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του real απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές πως εκείνη ζητά να βοηθήσουν οι άλλοι στηνα αναστήλωση του σπιτιού της.

«Μην ζητάς από τον άλλο να έρθει να βοηθήσει στην αναστήλωση του σπιτιού σου. Πάμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα και στην κοινωνία και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μπορούν να υπάρξουν νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά αν τους πεις έλα στο Ποτάμι ή έλα στο ΠΑΣΟΚ; Δεν θα έρθουν» και πρόσθεσε πως «αν τους πεις όμως πάμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο πιθανόν και να έρθουν. Αυτή είναι η ελπίδα μας. Άρα πάμε να δημιουργήσουμε κάτι από την αρχή με βάση μια πολιτική συμφωνία και όχι σεβόμενοι τους υπάρχοντες μηχανισμούς που ό,τι και να γίνει θα προσπαθήσουν να ελέγχουν τις εξελίξεις».

Οσον αφορά το εγχείρημα των Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ανέφερε ότι το Ποτάμι ενθαρρύνει όλες τις προσπάθειες που έχουν στόχο την δημιουργία ενός δυνατού προοδευτικού κινήματος στον χώρο του Κέντρου.

Σχολιάζοντας δε την χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος του είπε «με τη χθεσινή απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού, επανερχόμαστε στην πρότασή μας απ' τον Σεπτέμβρη, ότι πρέπει να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία όλων των δυνάμεων, γιατί το θέμα είναι τι κάνουμε στην πολιτική, τι κάνουμε με την κυβέρνηση, τι κάνουμε με την ΝΔ, τι κάνουμε με τη χώρα -αυτό έχει σημασία να απαντήσουν τα κόμματα» και πρόσθεσε πως «μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες στην εκλογή μίας νέας ηγεσίας απ' τη βάση που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις. Αυτή η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε εμείς σ' ένα από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα. Η χώρα, όμως, δεν έχει ανάγκη από αναπαλαίωση. Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω απ' αυτούς που έχουν μικρή ή μεγάλη ευθύνη…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή