Σταθερά τα κριτήρια χορήγησης δανείων

Σταθερά τα κριτήρια χορήγησης δανείων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια με τα οποία χορηγούν δάνεια οι τράπεζες προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017. Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος στηρίζεται σε εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών με στόχο να καταγραφούν οι προσδοκίες του τραπεζικού συστήματος για το επόμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με αυτές, αμετάβλητη αναμένεται να παραμείνει και η συνολική ζήτηση δανείων, καθώς η μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμιστεί από τη μείωση της ζήτησης δανείων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά στα δάνεια προς νοικοκυριά, η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμεινε αμετάβλητη το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με τις τράπεζες, τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα του δ΄ τριμήνου 2016 και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή