Εκποίηση εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών

Εκποίηση εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται η πρώτη εκποίηση εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η οποία κηρύχθηκε σε πτώχευση πριν από 9,5 μήνες.

«Στο σφυρί» σε αυτή την πρώτη διαδικασία εκποίησης για την πτωχευτική περιουσία της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών πρόκειται να βγουν 15.560 τεμάχια που ανήκουν σε 1.500 κωδικούς με τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο των προϊόντων 546.000 ευρώ. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν περίπου το 1/5 των εμπορευμάτων και αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετές ακόμη διαδικασίες εκποίησης. Σε δεύτερη φάση θα εκπλειστηριαστούν έξι ακίνητα που διέθετε η εταιρεία.

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, αποφασίστηκε τα εμπορεύματα που θα εκπλειστηριαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2017 να εκτεθούν σε ειδικό χώρο νωρίτερα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι, καταναλωτές ή εταιρείες, να τα δουν και να ενημερωθούν σχετικά. Ειδικότερα, τα προϊόντα θα εκτεθούν σε πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής στη Γλυφάδα (λεωφ. Βουλιαγμένης 117) το Σάββατο 21/1, Τετάρτη 25/1 και Σάββατο 28/1. Τα δύο Σάββατα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ενώ την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία για να ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους για τα προϊόντα.

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πότε θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι και όχι μόνο. Η συνήθης πρακτική είναι να γίνει η κατανομή των χρημάτων αφού ολοκληρωθεί η εκποίηση του συνόλου της πτωχευτικής περιουσίας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όταν συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, να γίνουν κάποιες πρώτες πληρωμές προς τράπεζες, εργαζομένους και προμηθευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή