Νέα πεζογέφυρα στον Στ. Λαρίσης έως τις 15/4

Νέα πεζογέφυρα στον Στ. Λαρίσης έως τις 15/4

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ξήλωμα της παλαιάς μεταλλικής άνω πεζοδιάβασης που βρίσκεται στην περιοχή της εξόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) προχώρησε χθες η ΕΡΓΟΣΕ. Η καθαίρεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου ηλεκτροκίνησης του ΣΣΑ, λόγω της αδυναμίας διέλευσης των καλωδίων για την ηλεκτροκίνηση των συρμών, αλλά και παλαιότητας. Η νέα πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί έως τις 15 Απριλίου και θα πληροί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα με ειδικές ανάγκες. Εως την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από την υπόγεια πεζοδιάβαση που βρίσκεται 250 μέτρα πριν από την παλιά.

Την ίδια στιγμή, τρία μεγάλα σιδηροδρομικά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στις προτάσεις προς χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ. Πρόκειται για την ταυτόχρονη οδική και σιδηροδρομική επέκταση της Αττικής Οδού από το Κορωπί στο Λαύριο, μήκους 31 χλμ. και προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ. Ακόμη, για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα με κλάδους προς το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία συνολικού μήκους 132 χλμ., προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ. Οπως και για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Προβλέπει την ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση της μονής γραμμής 192 χλμ., με ταυτόχρονη ανύψωση τμήματος 9 χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωσή του θα σημάνει τη σύνδεση του βουλγαρικού δικτύου, μέσω της γραμμής Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που θα παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή