Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ύστερα από επεμβατική διαδικασία που πραγματοποίησαν οι γιατροί σε νοσοκομείο του Χιούστον για να καθαρίσουν την αναπνευστική του οδό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Η σύζυγός του, Μπάρμπαρα Μπους νοσηλεύεται, επίσης για προληπτικούς λόγους, ύστερα από εκδήλωση συμπτωμάτων κόπωσης και βήχα.

Ο Τζωρτζ Μπους, ηλικίας 92 ετών νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και είναι καλά, ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος του γραφείου του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε μια-δυο μέρες.

O Μπους υπήρξε αντιπρόεδρος επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1988, για μια θητεία.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αμαξίδιο και έχει νοσηλευτεί τρεις φορές, δύο το 2014 με πνευμονία και αναπνευστικά προβλήματα και μια το 2015, όταν έσπασε ένα οστό στον λαιμό του, έπειτα από πτώση.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια είναι περιορισμένες. Τον Οκτώβριο του 2015, καθηλωμένος στο αμαξίδιο και με κολάρο στο λαιμό του, είχε δώσει το «παρών» σε αγώνα μπέιζμπολ στο Χιούστον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή