Συνάντηση Κοτζιά – Κουμουτσάκου με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση Κοτζιά – Κουμουτσάκου με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη με τον Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Κουμουτσάκο για  τις εργασίες της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό, καθώς και για το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας των συνομιλιών που ξεκίνησαν, σήμερα, στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, σε τεχνικό επίπεδο.

«Στην προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και 'Αμυνας της ΝΔ.

«Η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση» πρόσθεσε «έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και γι' αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Γι' αυτό το λόγο Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή