Εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης των ΑΕΙ της χώρας

Εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης των ΑΕΙ της χώρας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών στα αγγλικά και τη διεύρυνση της εφαρμογής του συστήματος των Ευρωπαϊκών Μονάδων (ECTS) που διευκολύνει την αναγνώριση των σπουδών στο εξωτερικό, προτείνει στα ΑΕΙ/ΤΕΙ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης των 22 πανεπιστημίων και 14 ΤΕΙ της χώρας, από τα 36 ιδρύματα το 27,8% αξιολογήθηκε ως «άξιο θετικής μνείας», το 61,1% έλαβε «θετική αξιολόγηση», το 11,1% «μερικώς θετική», ενώ δεν υπήρξε αρνητική αξιολόγηση. Χωρίς να αγνοεί τα δυνατά σημεία των ΑΕΙ (π.χ. την ποιότητα και την ποσότητα του ερευνητικού έργου και τις ερευνητικές συνεργασίες), η ΑΔΙΠ επισημαίνει την ανάγκη τα ιδρύματα να δώσουν προτεραιότητα στους μηχανισμούς διεθνοποίησης και εξωστρέφειας, όπως ανάπτυξη πιο σύγχρονων διδακτικών μεθόδων μέσω των νέων τεχνολογιών (π.χ. e-class) και εξορθολογισμός των προγραμμάτων σπουδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή