Ο αμφιλεγόμενος προσωπάρχης του Tραμπ

Ο αμφιλεγόμενος προσωπάρχης του Tραμπ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, προσπαθούσε να αποτρέψει την αποδυνάμωση του Γραφείου Ηθικής του Κογκρέσου, του ειδικού σώματος που διερευνά καταγγελίες διαφθοράς για μέλη του Κογκρέσου, από τις αποφάσεις των Ρεπουμπλικανών συναδέλφων του, κάλεσε για βοήθεια τον επερχόμενο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, Ράινς Πρίμπους, και του ζήτησε την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ. Η παρέμβαση του τελευταίου ήρθε μέσω Twitter και αντέστρεψε την κατάσταση, αποτρέποντας τη μείωση των δυνάμεων του ειδικού σώματος και σύμφωνα με πολλούς, δίνοντας μία γεύση σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί η σχέση του Τραμπ με τον άνθρωπο που αποτελεί ήδη το δεξί του χέρι, μία σχέση που αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο στο πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι κύκλοι τόσο στο Ρεπουμπλικανικό όσο και στο Δημοκρατικό Κόμμα ελπίζουν ότι ο Πρίμπους θα λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας, χαλιναγωγώντας τον επερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο όπου χρειάζεται και «κάνοντας την Αμερική και πάλι σώφρονα». Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η απειρία του Πρίμπους θα τον κάνει υποχείριο του Τραμπ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σταθεί απέναντί του οποτεδήποτε αυτό χρειαστεί. Πράγματι, αν υπολογίσουμε τη δύσκολη σχέση που ο Τραμπ έχει μέχρι τώρα με τους στενούς συνεργάτες του, κοροϊδεύοντάς τους συχνά μέσα στα μούτρα τους και απαιτώντας από αυτούς όχι απλά αφοσίωση, αλλά υποταγή, καθώς και τις τριβές που οι δύο άνδρες είχαν στην αρχή της καμπάνιας του Τραμπ για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα το 2015, το έργο του Πρίμπους δεν θα είναι εύκολο.

Εξάλλου, αυτό μαρτυρούν και οι μέχρι τώρα δηλώσεις του Τραμπ αναφορικά με το πρόσωπό του, με τον Τραμπ να αναφέρεται τόσο στη σκληρή δουλειά που κάνει ο Πρίμπους για λογαριασμό του, όσο και στο ότι δεν έχει υπάρξει πάντα πιστός απέναντί του. «Ομως γνωρίζετε πως δεν ήταν πάντα δίπλα μου. Μου ζήτησε να αποσυρθώ από την κούρσα, λέγοντάς μου ότι θα πάρω στον λαιμό μου τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τραμπ σε μία από τις πρόσφατες συναντήσεις του με μέλη του επιτελείου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή