«Μίλησαν» Τούμπα και Λεωφόρος

«Μίλησαν» Τούμπα και Λεωφόρος

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπεργκ ξαναπήρε τ’ όπλο του, το όπλισε δις και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά στη (σχεδόν άδεια) Λεωφόρο, μια νίκη που ήλθε με περισσότερο άγχος απ’ όσο του άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα. Οι «πράσινοι» φάνηκε να κλειδώνουν από νωρίς τη νίκη με δύο γκολ του Σουηδού στράικερ, το πρώτο στο 26΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ευαγγέλου σε αγκάλιασμα του Κάργα και το δεύτερο στο 29΄ έπειτα από ασίστ του Βιγιαφάνες. Ο ίδιος άγγιξε το 3-0 στο 34΄, αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και αντί για «πάρτι», το ματς έγινε ντέρμπι με το ωραίο γκολ του Γιακουμάκη στο 37΄. Με το 2-1, όλοι θυμήθηκαν το πώς ο Πλατανιάς ισοφάρισε από 0-2 σε 2-2 τον Ολυμπιακό, το περασμένο Σάββατο, η αντίδραση, όμως, των Κρητικών αποδείχθηκε άσφαιρη. Πίεσαν για την ισοφάριση στο β΄ μέρος χωρίς να απειλήσουν, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Βιγιαφάνες στο 53΄ και τον Μπεργκ στο 63΄, όντας σαφώς πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του σε ανοικτό γήπεδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες (73΄ Μπουμάλ), Λουντ (92΄ Ρέις), Μπεργκ, Ζέκα, Παν. Βλαχοδήμος (77΄ Λέτο).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κάργας (46΄ Ντίνας), Μενδρινός (65΄ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης, Μπανανά, Στάθης, Βάντερσον, Πριντέτα, Αποστολόπουλος (83΄ Γουνδουλάκης).

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε με μεγαλύτερη άνεση το εμπόδιο του Λεβαδειακού στην Τούμπα, με το τελικό 3-0 να απεικονίζει ξεκάθαρα τη μεγάλη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Με κινητήριο μοχλό τον Μπίσεβαρ, οι γηπεδούχοι ήταν από την αρχή πιεστικοί και βρήκαν γρήγορα το αγχολυτικό γκολ, με σκόρερ τον Κάμπος στο 20΄ έπειτα από ασίστ του Ολλανδού. Η αποβολή του Μεντί με δεύτερη κίτρινη στο 43΄ απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τον «δικέφαλο» και ανάγκασε τον Λεβαδειακό να μαζευτεί ξανά πίσω, όπως έκανε όσο το ματς ήταν στο 0-0. Η πίεση του ΠΑΟΚ απέφερε αρκετές ευκαιρίες στο β΄ μέρος και άλλα δύο γκολ σε ρυθμό ρελαντί, με σκόρερ τον Περέιρα. Ο Αργεντινός ήλθε ορεξάτος από τον πάγκο και σφράγισε τη νίκη με δύο δικά του γκολ στο 59΄ και το 76΄, χωρίς οι φιλοξενούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (71΄ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57΄ Περέιρα), Κάμπος, Αθανασιάδης (77΄ Μυστακίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μιλιάζες (63΄ Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77΄ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου, Καλτσάς.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής: Ολυμπιακός 39, Ξάνθη 31, Παναθηναϊκός 29, Πανιώνιος 28, ΠΑΣ Γιάννενα 26, ΠΑΟΚ (15 αγ.) 23, ΑΕΚ 22, Ατρόμητος 21, Πλατανιάς 21, Παναιτωλικός 19, Αστέρας Τρ. 19, Κέρκυρα (15 αγ.) 16, Λάρισα (15 αγ.) 14, Λεβαδειακός 12, Βέροια (15 αγ.) 12, Ηρακλής (14 αγ.) 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή