Εξεταστική: ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά όχι υπουργούς

Εξεταστική: ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά όχι υπουργούς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλουτισμένο με συμπεράσματα και διαπιστώσεις για τέλεση σωρείας παράνομων πράξεων και από πολιτικά πρόσωπα θα είναι, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το τελικό πόρισμα του κυβερνώντος κόμματος για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι τα πολιτικά πρόσωπα που θα κατονομάζονται δεν είναι διατελέσαντες υπουργοί, αλλά στην ουσία πρόκειται για κομματικά στελέχη που είχαν αναλάβει τη διεκπεραίωση των διαδικασιών σύναψης δανείων με τις τράπεζες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για σοβαρές ενδείξεις τέλεσης παράνομων πράξεων, οι οποίες, όπως αναφέρουν, προφανώς δεν μπορεί να τελέσθηκαν χωρίς να έχουν γνώση και πολιτικά πρόσωπα σε ηγετικές θέσεις σε κομματικούς και κυβερνητικούς σχηματισμούς. Ωστόσο, δεν προκύπτουν απτά στοιχεία ή μαρτυρίες για κάτι τέτοιο. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαπίστωση ήταν ότι το θέμα δεν κλείνει εδώ, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά στην ουσία τώρα ανοίγει. Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι το πόρισμα θα διαβιβασθεί στη Δικαιοσύνη και από εκεί θα αρχίσει νέος κύκλος ερευνών, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα φτάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή