Οχι κυλώνειον άγος με τους «οκτώ»

Οχι κυλώνειον άγος με τους «οκτώ»

Κύριε διευθυντά

Οργίζομαι και αγανακτώ στη σκέψη ότι μπορεί να υπάρξουν Ελληνες ανώτατοι δικαστές που θα αποδεχτούν την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Θα εκθέσουν δηλαδή σε κίνδυνο τη ζωή τους και σίγουρα τουλάχιστον σε απάνθρωπα βασανιστήρια, σε μια χώρα που έχουν απολυθεί χιλιάδες δικαστές και μόνο δίκαιη δίκη δεν μπορεί να έχουν. Και αυτό παρά το ότι και οι τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που μετείχαν στις αντίστοιχες συνθέσεις του Δικαστηρίου, με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ζήτησαν τη μη έκδοσή τους με ατράνταχτα επιχειρήματα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν εξέδωσε κανέναν Ελληνα, ούτε καν η Τουρκία, στην οποίαν είχαν διαφύγει πολλοί καταζητούμενοι. Αντιθέτως, μάλιστα, όπως γνωρίζω, καθόσον βρέθηκα στις φυλακές της χούντας για έξι χρόνια, μας προστάτευαν ως πολιτικούς κρατούμενους όσο μπορούσαν και εντέλει απέβαλαν τη δικτατορική Ελλάδα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με απόφαση που επισήμανε ότι η χούντα χρησιμοποιούσε τα βασανιστήρια εναντίον των αντιπάλων της. Μέχρι σήμερα μάλιστα, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αποδεχτεί αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Τούρκων φυγάδων. Αντιθέτως, παραχώρησαν άσυλο στους εκζητούμενους. Θα υποπέσουμε άραγε σε νέο κυλώνειον άγος; Θα ατιμάσουμε τη χώρα και τη Δημοκρατία μας, για να ικανοποιήσουμε τον «σουλτάνο» Ερντογάν;

Φοιβος Ιωαννιδης, Πρώην βουλευτής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή