Η οικονομία δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις προειδοποιεί ο ΣΕΒ

Η οικονομία δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις προειδοποιεί ο ΣΕΒ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα περιθώρια νέων καθυστερήσεων έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα μέρα επιβαρύνει τα μακροοικονομικά σενάρια, εγκλωβίζει την οικονομία στην αβεβαιότητα, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και δυσχεραίνει τις δυνατότητες αντιστροφής της αποεπένδυσης. Χωρίς επενδύσεις όμως όλοι ξέρουμε πως δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη». Με αυτές τις επισημάνσεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) μετέφερε την αίσθηση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο ως συνέπεια της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης των επιχειρήσεων που αναδείχθηκαν σε εθνικοί πρωταθλητές στο πλαίσιο του θεσμού «European Business Awards sponsored by RSM», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε: «Η ανασφάλεια που προέρχεται από την καθυστέρηση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που τη συνοδεύει υπονομεύει την αναπτυξιακή δυναμική, διαψεύδει τις αναπτυξιακές προβλέψεις για το 2017 και διατηρεί αναξιοποίητες τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας. Χωρίς σαφείς στόχους, μέσα και αποτελέσματα δεν μπορούμε ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να αξιολογήσουμε την όποια πρόοδο της οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπερφορολόγηση, υποστηρίζοντας ότι δεν συμβάλει σε βιώσιμα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα αναστέλλει την οικονομική δραστηριότητα, στην έλλειψη ασφάλειας δικαίου και στην καθυστέρηση ενεργοποίησης νόμων και απονομής δικαιοσύνης και στην υπερρύθμιση που ανεβάζει το κόστος συμμόρφωσης και δίνει κίνητρα στην παραβατικότητα. Στο τέλος δε της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μαγικές συνταγές μπορεί να μην υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, έξυπνες συνταγές».

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην οικία της Βρετανίδας πρέσβειρας κ. Κέιτ Σμιθ και οι επιχειρήσεις που τιμήθηκαν ανά κατηγορία βραβείου είναι οι ακόλουθες:

• Βραβείο RSM Επιχειρηματία της Χρονιάς: Green Colla Hellas, iSquare, Nice n Easy Farm-to-Table Restaurants, Spetses Mini Marathon.

• Επιχείρηση της Χρονιάς με τζίρο έως 25 εκατ. ευρώ: Bright Special Lighting, KAFSIS Bio-Industries, Mobile Technology, TODAY Group of Companies, VIOKYT Packaging.

• Eπιχείρηση της Χρονιάς με τζίρο 26-150 εκατ. ευρώ: Accenture, ELTON Group of Companies, GREEN – Greek Environmental & Energy Network, Λουξ-Μαρλαφέκας, Printec Group, Βίκος.

• Επιχείρηση της Χρονιάς με τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ: ΑΒ Βασιλόπουλος, ΑΝΕΚ Lines, Δ. Μασούτης.

• Βραβείο UKTI για την καινοτομία: Apifon SMPC, NanoPhos, Raymetrics.

• Βραβείο ELITE για τη Στρατηγική Ανάπτυξης της χρονιάς: Coffee Island, Megas Yeeros, Upstream.

• Βραβείο Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Βιωσιμότητας: Cana Laboratories, Ασφάλειαι Μινέττα, OK Anytime Market, OTE / COSMOTE.

• Βραβείο Εργοδότη της Χρονιάς: Elbisco.

• Βραβείο για την επικέντρωση στον πελάτη: Βιοϊατρική.

• Βραβείο Εισαγωγικής/Εξαγωγικής Δραστηριότητας: Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Arivia, Aστήρ Αφοί Βυτογιάννη, KLEEMANN, Medbest, N. Τσατσαρωνάκης – Το Μάννα, Παλαπλάστ, Παλίρροια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή