Μήνυση κατά Τραμπ υπέβαλε ομάδα νομικών για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του με ξένες κυβερνήσεις

Μήνυση κατά Τραμπ υπέβαλε ομάδα νομικών για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του με ξένες κυβερνήσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ομάδα συνταγματολόγων, δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου και πρώην νομικών του Λευκού Οίκου κατέθεσαν μήνυση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι αντισυνταγματικό τα ξενοδοχεία του και οι επιχειρήσεις του να δέχονται πληρωμές από κυβερνήσεις του εξωτερικού.

Όπως υποστηρίζουν οι νομικοί, το αμερικανικό Σύνταγμα προβλέπει την απαγόρευση αυτού του είδους των συναλλαγών, οι οποίες δημιουργού κινδύνους για χρηματισμό των Αμερικανών αξιωματούχων.

Η μήνυση κατά του Τραμπ δε στοχεύει σε χρηματικές κυρώσεις εναντίον του, αλλά στο να εξαναγκασθεί ο ίδιος από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης να διακόψει τις συναλλαγές του με ξένες κυβερνήσεις ή επιχειρήσεις που ελέγχονται από αυτές.

Η διευθύντρια στρατηγικής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χικς, ανέφερε ότι «ο πρόεδρος δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων».

Οι νομικοί, που συμμετέχουν στην μη κυβερνητική οργάνωση Πολίτες για την Υπευθυνότητα και την Ηθική στην Ουάσιγκτον, αναφέρουν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει πρόεδρος που λάμβανε σημαντικό μέγεθος εξωτερικών πληρωμών και κατ’ επέκταση υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν για πρώτη φορά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή