Απώλειες κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές

Απώλειες κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρα απωλειών ήταν η χθεσινή για τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία δέχθηκαν καίριο πλήγμα μετά το πρώτο δείγμα προστατευτισμού από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Συνεργασίας Ειρηνικού (ΤΡΡ). Οσον αφορά τη Nafta, τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βορείου Αμερικής, αναμένεται να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευσή της. To δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα των επτά τελευταίων εβδομάδων, έναντι καλαθιού μεγάλων νομισμάτων, ενώ ο χρυσός εκτινάχθηκε σε υψηλό διμήνου.

Το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε 0,86%, λόγω ενδείξεων για νέες γεωτρήσεις. Στη Wall Street ο δείκτης S&P 500 φαινόταν ότι θα έκλεινε μετά το πέρας της συνεδρίασης με τη χειρότερη επίδοση από τις αρχές του χρόνου. Είχε απώλειες 0,46%, στις 2.261,16 μονάδες, έναντι του Dow Jones, που είχε απώλειες 0,31%, στις 19.766,2 2 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,4%, μειώνοντας τις προηγούμενες απώλειές του (0,7%). Τις σοβαρότερες ζημίες εμφάνισαν οι τιμές των τραπεζών και των ενεργειακών ομίλων, ενώ κέρδη είχαν οι εταιρείες εξόρυξης. Στο Λονδίνο ο Ftse100 έκλεισε με -0,66%, στο Παρίσι ο Cac 40 με απώλειες 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε με πτώση 0,73%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή