«Σύγκρουση» για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στη Λάρισα

«Σύγκρουση» για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στη Λάρισα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη αντιπαράθεση εξελίσσεται στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο των νόμιμων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, με ζήλο για να παρέχουμε επαρκή εκπαίδευση τόσο στα Ελληνόπουλα όσο και στα προσφυγόπουλα που θα υποδεχθούμε σύντομα όλοι με ανοιχτή καρδιά, αγκαλιά και μυαλό». Με αυτά τα λόγια κλείνει τη δημόσια τοποθέτησή της η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Κατερίνα Σταγιάννη, κατηγορώντας τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων πως «επιχειρεί να δυναμιτίσει» το θετικό κλίμα που υπάρχει στο σχολείο. «Ανέλαβε κυρίως για να αποτρέψει την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας», υπογραμμίζει η κ. Σταγιάννη.

Η διευθύντρια, η οποία έχει στο πλευρό της τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κατηγορεί τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων πως ανήρτησε «στην ιστοσελίδα στο facebook (σύλλογος γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας) που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο facebook. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!».

Με επιστολή του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, αναφέρει πως «δεν μας αγγίζουν φασιστικοί, ρατσιστικοί και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί» και σημειώνει πως «με συντριπτική πλειοψηφία (94%) ύστερα από μυστική ψηφοφορία, αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτή η φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας», ενώ θέτει έλλειμμα διαλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή