Εως τις 3 Φεβρουαρίου αιτήσεις για προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Εως τις 3 Φεβρουαρίου αιτήσεις για προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή στην τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία ξεκίνησε σήμερα με στόχο την κάλυψη 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, από ανέργους, σε όλους τους δήμους της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται –αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο– στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα από τις συνολικά 288 υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Μεταξύ των ειδικοτήτων είναι αυτές διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Τη μερίδα του λέοντος φαίνεται πως καταλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων με 1.130 θέσεις και ακολουθούν οι δήμοι : Λαρισαίων (671), Ηρακλείου Κρήτης (490), Πειραιά (455), Ιωαννιτών (444), Περιστερίου (424), Κατερίνης (418), Πυλαίας – Χορτιάτη (341), Βόλου (336) κ.ά. Οι ενδιαφερόμενοι – άνεργοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Οσοι κατοικούν σε δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι είναι στο μητρώο ΟΑΕΔ.

• Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

• Μακροχρόνια άνεργοι.

• Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

• Ανεργοι άνω των 29 ετών.

• ΑμεΑ.

• Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή