Μοσκοβισί: Ανέφικτη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της Πέμπτης

Μοσκοβισί: Ανέφικτη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της Πέμπτης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, αλλά ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβιοσί.

«Θα δούμε πώς μπορούμε να φθάσουμε σε μία γρήγορη ολοκλήρωση…αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει την Πέμπτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος που θα εξασφάλιζε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε αναχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την Ελλάδα, έχει ουσιαστικά προκύψει ελάχιστη έως μηδαμινή πρόοδος.

Σκοπός είναι την Πέμπτη, στο περιθώριο του Eurogroup, να βρεθούν οι επικεφαλής των θεσμών και να αποφασίσουν υπό ποιους όρους και συνθήκες θα επέστρεφαν στην Αθήνα, με σκοπό να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή