Απεβίωσε ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος

Απεβίωσε ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός, Σπύρος Ευαγγελάτος, γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Mπουρεξάκη. Η καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας τον οδήγησε προς το θέατρο. Σπούδασε αρχικά στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απο την οποία απεφοίτησε το 1961.Την περίοδο 1966-1970 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αυστρία, την Γερμανία, την Γαλλία.

Σπούδασε μάλιστα με υποτροφία θέατρο και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1970 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το περασμένο Καλοκαίρι έδωσε την τελευταία του παράσταση στο Ηρώδειο με τον Αμύντα του Γεωργίου Μόρμορη. Στην υπόκλιση σύσσωμο το θέατρο τον χειροκρότησε όρθιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου, δήλωσε ότι : «Ο σκηνοθέτης και Ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος ανήκει στους Έλληνες εκείνους που με το έργο τους, την ευρυμάθειά τους και την εν γένει παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα, έγιναν σημεία αναφοράς και ενέπνευσαν γενιές συμπατριωτών τους. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος γνώρισε την αποδοχή και την εκτίμηση του κοινού και των φοιτητών του επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο. Με αφετηρία την Ελλάδα και την αρχαία ελληνική  και βυζαντινή γραμματεία, δημιούργησε ευρωπαϊκό θέατρο θυμίζοντάς μας με τον τρόπο του διαρκώς πού ανήκουμε. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην κόρη του Κατερίνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή