«Μια ζωή με την “Καθημερινή”»

«Μια ζωή με την “Καθημερινή”»

Κύριε διευθυντά

Σας πληροφορώ ότι την πρώτη εφημερίδα που γνώρισα, έπιασα στα χέρια μου και διάβασα ήταν «Η Καθημερινή», μαθητής του 8ταξίου Γυμνασίου Μουζακίου-Καρδίτσης, στο οποίο μεγάλωσα και ανδρώθηκα, εκεί είχα θείο φαρμακοποιό, ο οποίος τη διάβαζε. Την «Κ» εξακολουθώ, τουλάχιστον τις Κυριακές, να διαβάζω και να ενημερώνομαι και σε αυτή την κάποια μεγάλη ηλικία. Αγόρασα μαζί με την «Καθημερινή» και το ημερολόγιο του 2017. Διάβασα και τη σελ. 19 της «Κ» στις 8-1-2017 που αναφέρεται στον Ν. Γκατζογιάννη. Είδα και την οικογ. φωτογραφία με την κόρη του και την εγγονή του Αμαλία. Ψάχνω λοιπόν στα ημερολόγιά σου και συγκεκριμένα στο ονομαστικό αλλά και το ετήσιο εορτολόγιό σου, όχι μόνο του 2017, αλλά και τα προηγούμενα 2016, 2015, 2014 και δεν βρήκα πουθενά όχι μόνο την Οσία Αμαλία, αλλά ούτε και τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και τις Αγίες Χιονία, Αγάπη, Ειρήνη.

Μετά λοιπόν από όλα τα παραπάνω νομίζω ότι έχω την υποχρέωση να σας πληροφορήσω τα επόμενα. Αν ο αρμόδιος συντάκτης του ετήσιου ημερολογίου της «Καθημερινής» συμβουλευτεί τον Ορθόδοξο Συναξαριστή της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα διαβάσει: α. Αγιος Παΐσιος Αγιορείτης, γιορτάζει στις 12 Ιουλίου κάθε χρόνο. β. Αγία Χιονία, Αγάπη, Ειρήνη, γιορτάζει στις 16 Απριλίου κάθε χρόνο. γ. Οσία Αμαλία, γιορτάζει στις 10 Ιουλίου κάθε χρόνο. Για το τόλμημά μου αυτό ζητώ προκαταβολικά συγχώρηση. Αυτό μου το σημείωμα γράφεται ώρα 11 π.μ., χιόνι έξω 15 εκ. και με -12 β. Κελσίου.

Νικολαος Χρυσ. Κουρτης, Κοζάνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT