Επιχειρηματική αισιοδοξία παγκοσμίως, πλην Ελλάδας

Επιχειρηματική αισιοδοξία παγκοσμίως, πλην Ελλάδας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ το αισιόδοξο κλίμα για το 2017  φαίνεται να επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως, στην Ελλάδα το μέλλον των επιχειρήσεων διαγράφεται ζοφερό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πιο πρόσφατης τριμηνιαίας έρευνας της Grant Thornton που διεξάγεται με τη συμμετοχή 2.600 επιχειρηματιών σε 37 χώρες,  ότι οι επιχειρηματίες, πλην Ελλάδας, αρχίζουν να ξεπερνούν σταδιακά την περίοδο αβεβαιότητας. Και ενώ μερικές δυσχέρειες παραμένουν αμετάβλητες, ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις υποδέχονται με θετική διάθεση την νέα χρονιά.

Η έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton διαπιστώνει ότι παγκοσμίως στο τέλος του 4ου τρίμηνου του 2016, η αισιοδοξία των επιχειρηματιών ανέρχεται σε 38%.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2016, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 3ο τρίμηνο του 2015. Στις ΗΠΑ, η αισιοδοξία έχει αυξηθεί από 43% στο 54% και παρόμοια τάση παρατηρείται παγκοσμίως.

Παρόμοιες αυξήσεις έχουν καταγράψει και δύο άλλοι πολύ μεγάλοι οικονομικοί συνασπισμοί στον κόσμο, η Κίνα (από 30% στο 46%) και η ΕΕ (από 28% στο 34%).

Στην Ελλάδα, ωστόσο, το κλίμα εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξο, με την αισιοδοξία των Ελλήνων επιχειρηματιών να ανέρχεται σε ποσοστό -56% για το 4ο τρίμηνο του 2016, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό απαισιοδοξίας που καταγράφεται στη χώρα μας κατά τα τελευταία δύο έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή