«Το ευρώ είναι πιθανό να καταρρεύσει σε 1,5 χρόνο», υποστηρίζει ο επικρατέστερος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

«Το ευρώ είναι πιθανό να καταρρεύσει σε 1,5 χρόνο», υποστηρίζει ο επικρατέστερος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ εμφανίζεται ο Τεντ Μάλοχ, ο επικρατέστερος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μάλοχ, ο οποίος είναι καθηγητής στο Henley Business School, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι «μέσα στους επόμενους 18 μήνες το ευρώ θα καταρρεύσει».

Και συνέχισε λέγοντας: «το ευρώ όχι μόνο είναι υπό διάλυση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο».

Ο Τεντ Μάλοχ τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ο μόνος που έχει την άποψη αυτή παραπέμποντας σε δηλώσεις του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ,  ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».

Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη θεωρείται ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα επιλέξει ο Τραμπ για να στείλει στις Βρυξέλλες. Εάν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο Μάλοχ θα διοριστεί επίσημα από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή