Θέλει στ’ αλήθεια πάρα πολύ θράσος…

Θέλει στ’ αλήθεια πάρα πολύ θράσος…

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλει στ’ αλήθεια θράσος να έχεις φτιάξει ένα σχέδιο που έχει μπλοκάρει το σύμπαν, από τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρισμού μέχρι τις τράπεζες, και να ζητάς από πάνω και τα ρέστα. Και το θράσος, απ’ ό,τι φαίνεται, περισσεύει στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος εμφανίστηκε στην Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για να κατηγορήσει τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη (φωτ.) ως υπονομευτή του σχεδίου-έκτρωμα ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που προώθησε ο ίδιος, ενώ θεσμοί, υπουργοί, σύμβουλοι, τράπεζες ψάχνονται για να βρουν τρόπο να το εφαρμόσουν και άκρη δεν βρίσκουν…

Για τη δεύτερη αύξηση στις λιανικές τιμές των τσιγάρων προετοιμάζεται ο κλάδος των περιπτεριούχων έως τα τέλη Μαρτίου 2017. Θυμίζουμε ότι η πρώτη αύξηση, της τάξεως των 20 με 30 λεπτών ανά πακέτο, έγινε το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2016. Οι νέες αυξήσεις θα είναι κατά μέσον όρο στα 20 λεπτά ανά πακέτο. Οπως πληροφορείται η στήλη, η εικόνα των πωλήσεων μέσα από το δίκτυο των περιπτεριούχων είναι άσχημη, καθώς, όπως διαφαίνεται, έχει φουντώσει το λαθρεμπόριο σε βαθμό που φαίνεται να μην ελέγχεται.

Το δικό μου το αμάξι είναι καλύτερο!

Διαμάχη παιδιών αρχίζει να θυμίζει η συζήτηση για το ποιος έχει το καλύτερο αυτοκίνητο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν αγοράζουν αμερικανικά αυτοκίνητα, στον βαθμό που οι Αμερικανοί αγοράζουν γερμανικά, και είχε απειλήσει Mercedes και BMW με επιβολή δασμού εισαγωγής 35% αν δεν αυξήσουν την παραγωγή στις ΗΠΑ. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απαντήσει δηκτικά πως οι Αμερικανοί πρέπει να φτιάχνουν πιο καλά αυτοκίνητα, αν θέλουν να πουλάνε στη Γερμανία. Χθες, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Βισέντε Φοξ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν στις ΗΠΑ «σε τόσο υψηλή τιμή και με τόσο άθλια ποιότητα, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες».

Μία ακόμη αναδιάταξη θα υποστεί το ΣΔΟΕ. Αυτήν τη φορά είναι μάλλον αναγκαία, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια φαίνεται να έχασε τον δρόμο του. Οχι γιατί οι προηγούμενοι επικεφαλής του δεν ήταν άξιοι, αλλά διότι ο παρεμβατισμός ήταν μεγάλος. Το νέο ΣΔΟΕ θα επιφορτιστεί με ελέγχους που θα διενεργούνται από μικρά κλιμάκια, με στόχο την αποκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.

Απογοήτευση και αβεβαιότητα

Λίγο κράτησαν τα χαμόγελα των επενδυτών, hedge funds για την ακρίβεια, που πόνταραν στο αίσιο τέλος της δεύτερης αξιολόγησης. Στις αρχές της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές, αποκόμισε μεγάλα κέρδη, ενώ στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις μειώθηκαν (το 10ετές ομόλογό του βρέθηκε κάτω από το 7%). Ωστόσο το νέο αδιέξοδο και η μεγάλη απόσταση μεταξύ κυβέρνησης-θεσμών, όπως αποτυπώθηκαν στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, αναζωπυρώνουν την ανησυχία και τους φόβους για νέες περιπέτειες, κάτι που αποτυπώθηκε αμέσως στις τιμές μετοχών και ομολόγων χθες.

Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος για «Μαρινόπουλος» και «Νίκας»

Κρίσιμος για τουλάχιστον δύο σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες θα είναι ο Φεβρουάριος. Την Τετάρτη 1/2 συζητείται στο δικαστήριο η αίτηση ερμηνείας της δικαστικής απόφασης για τη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», διαδικασία μέσω της οποίας θα επιχειρηθούν να αντιμετωπιστούν νομικές εκκρεμότητες. Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη 2/2, πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «Νίκας», η οποία θα κληθεί να εγκρίνει τις πρόσφατες αποφάσεις για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας από την Chipita. Μένει να δούμε, λοιπόν, εάν θα είναι και «γουρλής» ο Φεβρουάριος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή