Για σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Για σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν σημαντικό ισχυρισμό φέρνουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας το μεσημέρι της Κυριακής τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα επεισόδιο στα περίχωρα των Ιμίων, όπου εμπλέκεται σκάφος στο οποίο μετέβαινε ο Επιτελάρχης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, η ενημερωτική ιστοσελίδα Duvar με βάση πληροφορίες από το Πρακτορείο Doğan, το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 12:00, ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανέκοψε την πορεία ενός τουρκικού σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ. Το τουρκικό σκάφος κατευθυνόταν προς τα Ίμια.

Το ODA TV όμως, με βάση νεότερες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, μεταδίδει τον ισχυρισμό του τουρκικού στρατού ότι δεν είναι ορθή η πληροφορία ότι σκάφος της Ελλάδας διέκοψε την πορεία του τουρκικού σκάφους που μετέφερε τον Επιτελάρχη Ακάρ.

Η Duvar κάνει λόγο για την δημιουργία έντασης που διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το σκάφος που μετέφερε τον Επιτελάρχη Ακάρ επέστρεψε στο Μπόντρουμ.

Η τουρκική ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην επέτειο του άδικου χαμού 3 μελών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια. Επίσης, αναφέρεται στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο εις μνήμην της εν λόγω επετείου.

Η είδηση κάνει τον γύρο όλων των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή