Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την τουρκική κινητικότητα

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την τουρκική κινητικότητα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους;» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Ανήμερα της εορτής των τριών Ιεραρχών, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το νόημα της και απάντησε: «αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε;».

Aπό την συζήτηση με τους εκπροσώπους του τύπου δεν θα μπορούσε να λείπει και η κινητικότητα της Τουρκίας, καθώς μία ημέρα πριν είχε προηγηθεί η «επίσκεψη» της τουρκικής πυραυλακάτου στις βραχονησίδες.  

Ο  Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω την δύναμή του και να κρατάει μέσα την συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δε μπορεί να γίνει τίποτε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή