«Κατηγορώ» για κινήσεις αποπροσανατολισμού

«Κατηγορώ» για κινήσεις αποπροσανατολισμού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις κρίσιμες εξελίξεις περί τα δημοσιονομικά, καταλόγισαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβερνώσα πλειοψηφία οι αρχηγοί των κομμάτων που έλαβαν τον λόγο χθες στη Βουλή.

«Είχαμε μια συζήτηση που την ευτέλισε με ευθύνη του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ενα πράγμα κατάλαβα: Ετοιμάζεστε, κ. πρωθυπουργέ, για μια συνθηκολόγηση ηττημένου. Ξανά. Και το μόνο πράγμα που σας έχει απομείνει είναι να στάζετε δηλητήριο», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για να προσθέσει απευθυνόμενη στον κ. Αλ. Τσίπρα: «Ερχεστε σε έναν λαό κουρασμένο και απογοητευμένο και προσπαθείτε να παρουσιάσετε δράκο και παραμύθια για να μείνετε λίγο ακόμα στην εξουσία. Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή όταν θα πέσει πάνω σας».

Υπό το πρίσμα αυτό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι λύση θα υπάρξει μόνο από άλλη κυβέρνηση.

Δημ. Κουτσούμπας

«Θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση. Ετοιμάζετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων», υποστήριξε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας και όπως και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε σημειώσει από την πλευρά της, είπε: «Ανθρακες ο θησαυρός στην Επιτροπή. Χρησιμοποιείτε την Εξεταστική για να στρέψει αλλού το βλέμμα του ο λαός και όχι στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πολιτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ είναι κατά του κόμματός του και επανέλαβε τη θέση του υπέρ της συντεταγμένης αποχώρησης από το ευρώ: Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την εθνική παραγωγή, είπε χαρακτηριστικά.

«Κλείστε την αξιολόγηση, μην παρατείνετε την εκκρεμότητα, μην ανοίγετε ξανά κουβέντα για τη δραχμή. Ή κλείστε λοιπόν την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή αν εσείς ονειρεύεστε να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015. Μεσοβέζικες λύσεις αυτή τη φορά δεν υπάρχουν», τόνισε με τη σειρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Και συνέχισε: «Σας το λέω ευθέως, θα είναι έγκλημα αν δεν κλείσετε τη δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα είναι έγκλημα αν χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση που κρίνεται στις 9 Μαρτίου. Θα είναι έγκλημα αν η αξιολόγηση πάει για τον Μάιο, όπως ψιθυρίζουν κάποιοι βουλευτές σας. Ή κλείστε λοιπόν την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή».

Στ. Κοντονής

Αίσθηση προκάλεσαν και ορισμένες από τις υπουργικές ομιλίες στην Ολομέλεια, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αποδίδει τα αίτια και του φαινομένου των νεοναζί στον τρόπο άσκησης εξουσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να κάνει λόγο για «γιουσουφάκια, καρακόλια και βεληγκέκες που πρέπει να περιοριστούν στο θέατρο σκιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT