Βούτσης: Ο Τσακαλώτος έπρεπε να στείλει εξαρχής τις διευκρινίσεις στους θεσμούς

Βούτσης: Ο Τσακαλώτος έπρεπε να στείλει εξαρχής τις διευκρινίσεις στους θεσμούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για τη στάση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μια ημέρα μετά την αντιπαράθεσή του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Αρχικά, ο κ. Βούτσης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το επεισόδιο ως διαδικαστικού τύπου αψιμαχία, λέγοντας ότι αν έδινε το λόγο στον υπουργό εκείνη τη στιγμή η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα, λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη. 

Ωστόσο, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι ο υπουργός από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, από τη στιγμή μάλιστα που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες. 

Πάντως, ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

(πληροφορίες από ΣΚΑΪ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT