Αιγύπτιος πολίτης ο ύποπτος της επίθεσης στο Μουσείο του Λούβρου

Αιγύπτιος πολίτης ο ύποπτος της επίθεσης στο Μουσείο του Λούβρου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιγύπτιος πολίτης που είχε καταφθάσει στη Γαλλία στα τέλη Ιανουαρίου είναι ο συλληφθής ύποπτος της επίθεσης στο Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι με βάση τα πρώτα στοιχεία, όπως αναφέρει πηγή από το περιβάλλον της έρευνας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ εξύμνησε την ανδρεία του στρατιώτη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον επιτιθέμενο, αποτρέποντας, όπως τόνισε, μία τρομοκρατική επίθεση.

Ο Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε τον άνδρα έξω από κατάστημα στο Μουσείο του Λούβρου, όταν αποπειράθηκε να του επιτεθεί φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο δράστης κρατούσε δύο σακίδια και έφερε δύο μαχαίρια και όταν οι στρατιώτες και αστυνομικοί που ήταν εν υπηρεσία του είπαν πως δεν μπορούσε να εισέλθει στο κατάστημα, εκείνος τους επιτέθηκε.

Ηταν τότε που ένας εκ των στρατιωτών άνοιξε πυρ με μια από τις σφαίρες να τον τραυματίζει στο στομάχι, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό. Πρόσθεσε δε ότι τα σακίδια δεν περιείχαν εκρηκτικά και ότι ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του δράστη, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους γύρω από το σημείο όπου έγινε η επίθεση απαγορεύοντας επίσης την πρόσβαση σε οχήματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ένα δεύτερο άτομο συνελήφθη, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο εάν συνδέεται με το συμβάν.

Τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό μέσα στο μουσείο βρίσκονταν περίπου 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή