Κωνσταντοπούλου: Στόχος, ένα κίνημα ανυπακοής

Κωνσταντοπούλου: Στόχος, ένα κίνημα ανυπακοής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενεργοποίηση ενός κινήματος ανυπακοής, το οποίο –όπως είπε– θα ανατρέψει το μνημονιακό καθεστώς, προανήγγειλε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της «να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ρίξουμε το μνημόνιο και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία». Στο πλαίσιο αυτό, ως πρώτη κίνηση, περιέγραψε την πρωτοβουλία για μια περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα, τα βασικά χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι «γενική ανυπακοή, με άρνηση πληρωμής κάθε οφειλής που θα προορίζεται για το παράνομο χρέος, κάθε ποσού που ζητείται αχρεωστήτως και χωρίς ανταπόδοση, φόρων που πάνε στους δανειστές, ασφαλιστικών εισφορών χωρίς εγγυημένη σύνταξη».

Είναι σαφές ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα εντείνει το αμέσως επόμενο διάστημα την κινητικότητά της, καθώς όσο το κλείσιμο της αξιολόγησης εκκρεμεί, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Πάντως, η επικεφαλής της κατέστησε σαφές ότι στόχος της πανελλαδικής εξόρμησης δεν είναι απλώς να πέσει η παρούσα κυβέρνηση, αλλά «να ρίξουμε συνολικά το μνημονιακό καθεστώς και εκείνους που το υπηρετούν». Εσπευσε, μάλιστα, να τοποθετηθεί πιο ανοιχτά από ποτέ σε σχέση με το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι πλέον ένα νόμισμα, αλλά εργαλείο εκβιασμού και υποδούλωσης του λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή