Βαρύ το κλίμα σε μετοχές και ομόλογα λόγω αβεβαιότητας για την αξιολόγηση

Βαρύ το κλίμα σε μετοχές και ομόλογα λόγω αβεβαιότητας για την αξιολόγηση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων έχουν βρεθεί από το ξεκίνημα της μέρας τόσο οι μετοχές όσο και τα κρατικά ομόλογα. Η αβεβαιότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης που έχει εγκατασταθεί πάνω από την ελληνική οικονομία είναι η βασική αφορμή για την κυριαρχία των πωλητών στο Χρηματιστήριο και στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ). Κατ΄αρχάς στα ομόλογο η απόδοση του ετήσιου κρατικού ομολόγου κυμαίνεται στο 13,57% και η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στο 9,77% που είναι επίπεδα του Ιουλίου του 2016.

Το 10ετές ομόλογο παρουσιάζει απόδοση 7,77% ενώ το spread του 10ετούς ομολόγου σημειώνει νέα άνοδο σήμερα και διαπραγματεύεται στις 743 μονάδες βάσης από 735 μονάδες βάσης που είχε κυμανθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο κυριαρχούν οι πωλητές με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρεί πάνω από 1,5% και να διολισθαίνει προς τις 600 μονάδες με την τζίρο να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Οι πωλητές έχουν επικεντρωθεί στις ρευστοποιήσεις τραπεζικών και εμποροβιομηχανικών μετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή